Tofas Team

Tam Versiyon: Kalorifer
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracimin hararet gostergesi 90 olmasina ragmen
Kaloriferi actigimda arac durdugu yerde firin gibi oluyor
Seyir halindeyken soguk ufluyor sebebi nedir araci yeni aldim torbidodaki kalorifer soguk sicak ayar yerleri calismiyor
Aracın dışardan hava girişini kapatıyor musunuz ? Belki siz dügmeden kapatıyorsunuz ama bağlantısında sorun olabilir. Kapanmıyor olabilir.

Sağ ön tarafta sigorta kutusunun altında kalorifer peteğinin musluğu var. Soğuk - sıcak telleri oraya bağlı. Muhtemelen dağılmıştır. Ama sonucta dururken sıcak üflüyor. Musluk açık demekki. Yani giderken soğuk üflemesinin onunla ilgisi yok.
@kral1903 benim aracın dışardan hava girişi kapanmıyor yine de güzel ısıtıyor. fakat ışıklarda durunca arabaların egzost dumanını çekiyor. bu sorunu nasıl giderebilirim sizin bi tecrübeniz var mı hava girişini kapatma konusunda?
(07.01.2020, 17:16)MUHAMMETTOSUN yazdı: [ -> ]@kral1903 benim aracın dışardan hava girişi kapanmıyor yine de güzel ısıtıyor. fakat ışıklarda durunca arabaların egzost dumanını çekiyor. bu sorunu nasıl giderebilirim sizin bi tecrübeniz var mı hava girişini kapatma konusunda?

Kapanmıyorsa sorun var. Kaputu açın. Kaput kilidi ve göğüse bağlı olan sacı sökün. Kalorifer motoru ve kapağı orda göreceksiniz. Egzoz kokusuna gelince. Manifolddan kaynaklanıyor olabilir. Patlak olabilir.
Ama patlak olsa ses yapar. Tahminim sizde antifirizden kaynaklı bir radyatör sorunu var. Soğutma suyu radyatörü ve kalorifer peteğini kontrol edin. Çok hafif sızma bile varsa kaloriferi açınca çok pis koku veriyor içeri.
Tek seçenek var disardan soğuk aliyor kapak açık kalmış
@kral1903 koku benim aracımdan kaynaklı değil abi. trafikte kırmızı ışıkta beklerken diğer arabaların egzost kokularını çekiyor.
Şöför tarafında gaz pedalının üstüne doğru dışardan hava girişini açıp kapatan tel var onu yukarıya doğru ittir kapanir tabi bu kumanda paneli çalışmayanlar teller dağılan icin yuksek torpido da böyle
@yahyatozlu akşam bakayım inşallah olur

Tel kola bağlı. Kolu açıp kapatırken tel de gidip geliyor ama hava girişini kapatmıyor