Tofas Team

Tam Versiyon: Katalizör sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar.katalizör hakkında bilgisi olanlara bir sorum olacak.2000 model orjinal şahinim var.geçen haftasonu itibariyle alt taraftan ses gelmeye başladı.düşük devirde gaza hafif dokunduğumda sanki alt tarafta bişeyler tıkırdıyordu.biraz araştırmadan sonra sesin katalizörden geldiğini anladım.sanki içinde parça dağılmış gibi ses çıkarıyor.sizce sorun ne olabilir ? birde katalizör pahalı diyorlar eğer arızalanmışsa iptal etsem araçta ne gibi farklılıklar olur bir problem yaşar mıyım ? Bilen arkadaşlar benide bilgilendirirse çok sevinirim.iyi forumlar
benım duyduğum kadarıyla katalizor iptali 50 liraya mal oluyor ve arabana artı guç kazandırıyor..(tabıı kı katalızorlu bır araba hiç kullanmadım sadece kulaktan dolma bilgiler hocam)
Teşekkür ederim Ali abi bir sorum daha olacak.Ben arabaya elektronik eksoz taktırmak istiyorum katalizörün yerine taktırabilir miyim veya susturucu şart mı ?
Konu, Otomobil Genel Bilgi bölümünden Motor Sorunlarınız bölümüne taşınmıştır. Bilgilerinize sunarım.
Tamam abicim çok teşekkür ederim tekrardan.yarın ilk iş iptal ettiriyorum o zaman.İyi akşamlar
bence iptal ettirme ali abi doğru söylemiş ama ben bir miktar fazla yakar diye biliyordum buda arabanın serileşmesi yüzünden vites aralıklarını uzatmamızdır heralde. neden iptal ettirme dersen çevreye verdiği zarar yüzünden atılan co2 miktarı fazlalaşacağından muaynedede sorun olacaktır.cevreye verdiği zararda cabası.
Bu katalık konvektore kafayı takmış bir insanım...Big Grin onun için sorununuzu ben cevaplıyayım benım doğandanda geliyodu ama sattım gıttı sesin gelmesinin sebebi içinde seramik yapının zaman aşımı ve sizin verdiğiniz zararlardan oturu dokulmesinden dolayı siz nasıl zarar verirsiniz mesela arabayı vurdurmanız aracın katalik konvektorune(katalizatöre)zarar verir.Bunu iptal ettirirseniz fazla co2 çıkar tolganın dediği gibi belki egzoz emısyonda arıza çıkarırlar tanısın öyle sokturup duz boru attırın
ama ali abi böyle diye diye bu hale geldik..
Abi sonra moturu bitik la bu arabanın derler...Big Grin nası duman atıyo göremeyon diyola burda Big Grin
bizler zaten LPG kullanarak çevreye yeterli katkı yapıyoruz..darısı benzin kullananların başına..
Sayfalar: 1 2