Tofas Team

Tam Versiyon: Bobin ateşleme kesmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bobin ateşleme kesiyor arızalı diye yeni bobin aldım araç yine stop ediyor. Yeni aldığım bobinde arızalı olabilirmi? Yada başka bir yerinden sorun olup bobinden ateşlemeyi kermi?
Distribütör içinde manyetik bobin var konum sensörüdür bujiye ateşleme sırası gelince modülü tetikler o da bobine ateşleme yaptırır modülden eminsen bi de onu değiştir istersen abi
(23.12.2019, 01:52)Falcon417 yazdı: [ -> ]Distribütör içinde manyetik bobin var konum sensörüdür bujiye ateşleme sırası gelince modülü tetikler o da bobine ateşleme yaptırır modülden eminsen bi de onu değiştir istersen abi
Marşa basarken Bobinden distribütöre gelen ana kabloyu yerinden çıkarıyorum ateşleme distribütöre girerken kesiyor mustafa.
Başka bir sorun olabilirmi?
Abi ilginç bir arıza yahu ne desem bilemedim şimdi düşün
Bizimde başımıza geldi araç yolda giderken stop ediyodu kontağı kapatıp marşa basınca çalışıyodu ,distribitörün üstündeki modül arızalanmış 120 tlye değiştirim
(23.12.2019, 01:44)prestige yazdı: [ -> ]Bobin ateşleme kesiyor arızalı diye yeni bobin aldım araç yine stop ediyor. Yeni aldığım bobinde arızalı olabilirmi? Yada başka bir yerinden sorun olup bobinden ateşlemeyi kermi?

Modülün soket kablolarına bak kırılma var mı. Var ise o da yapar. Daha önce modül değiştin mi bazı kişiler modül değiştirince soketi çok zorluyor kablo içten kırılıyor. Bazen temas ediyor bazen etmiyor.
[Resim: bobin.jpg]

distribütörün üstündeki bobinmi beyinmi, taraklı olan parçayı değiştirdim. Şimdilik bir skıntı yokgibi. Değişecek parçada kalmadı Smile  buji kablosu, bujiler, bobin, şimdide modülü değiştirdim.

Not: Yukardaki distribütörün üstündeki  parça ateşlemeyi kesmiş ise sert bir cisimle hafiften parçanın üstüne vurun anlık geçici ateşleme sağlıyor en azından yolda kalmazsınız.
Ben onu değiştirmiş olma ihtimalini göz önüne alarak yazmamıştım bu işleri biliyorsun o sebeple modülden eminsen demiştim Smile