Tofas Team

Tam Versiyon: Havalar soğuyor tavsiye ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar yarın antifriz koydurtacaktık ama gece bir yerde -2 bir yerde -4 gösteriyor ve hiç antifriz yok araçta sizce donar mı ? Donup donmadıgını nasıl anlatım sabah ? Sizce nasıl bir önlem alabilirim donmaması için ?
Eski kullanicisin antifiriz neden yok araçta antifirizsiz olmaz bunu bilmen gerekir su 0 derecede donar ama hava sıcaklığıyla aractaki bir olmaz ben olsam gece marş yaparım araci ısıtır sonra kapatırim o sicaklikla da donacagini sanmam

Antifiriz ne zamandır yok koyunca bi yerleri patlatacak hazirlikli ol
Ya araç yeni yazında koymadık artık ne zamandır yok onuda bilmiyoruz çünkü yazlık bölgeden alınma araç.

Radyatör dışında nerelere zarar verebilir koyunca peki ? En kötü dediğiniz gibi marş yapar üstünü örterim aracın
(05.12.2019, 20:56)Egemen048 yazdı: [ -> ]Ya araç yeni yazında koymadık artık ne zamandır yok onuda bilmiyoruz çünkü yazlık bölgeden alınma araç.

Radyatör dışında nerelere zarar verebilir koyunca peki ? En kötü dediğiniz gibi marş yapar üstünü örterim aracın

Uzun süredir Hiç antifriz koymadiysaniz çok sıkıntı yapar kalorifer peteğini tıkar eğer eski ise patlatır radyatör de kaçaklar baş gösterir bloktaki su tapalari çürümüş ise patlatır emme manifolt contasini yani kısacası motor soğutma sisteminde çürümeye yüz tutmuş olan her yer gider ( motordaki pas ve kirler kalktığı için )
Hadi ya o kadar sıkıntı yapar mı ? ne zamandır yok bilinmiyor ama 5 aydır garanti yok yani ondan eminiz. Birde koyunca bu kalorifer peteğinin patladığını nasıl anlarım, su tapası ucuz diye düşünüyorum kolayözülür heralde o ama diğerleri özellikle de radyatör iyi masraf açar yani anlaşılan. 3 sıra yeksan vardı üzerinde anlaşılan koyunca biraz uğraştıracak bizi. Peki bu dediklerinizin hepsi de oldu diyelim inşallah olmaz da usta bunu sabahtan akşama kadar bitirebilir mi değişimlerini ?
Bitirir ama antifiriz koyar koymaz hemen patlamayabilir bir iki gün gezeceksin kontrol edeceksin kalorifer patlarsa yolcu tarafı paspas su olur patlayan yerleri götürür yaptirirsin belkide hiç patlamaz şans birazda

yazlik felan diye bişey yok antifiriz yaz kış sürekli olmasi lazim sadece kışın donmamasi için değil su tek başına camurlasir pas yapar heryeri çürütür antifirz koyuncada haliyle curuyen yerleri deliyor ben araç alacak olsam ilk bakacağım yer soğutma suyu olur heralde çünki birçok araçta çamur oluyor soğutmaya zarardan başka bişey değil
Bence antifrizi biranda koymayın. 250 ml 250 ekleye ekleye koyun.
ustaya gidip abi ben antfriz ekletcem dersen herşeyini sıfırlar yapar işi yoksa 1 günde
Anladım hocam haklısınız da araç evin ikinci aracı olduğundan antifriz konmamış sanırım pek kullanılmıyor diye yani keyfi araç gibi kullanılmış daha cok, yaz kış olması lazım haklısınız da iştw yazın yogunduk biraz aklımıza da gelmedi şimdi soğuyunca tedirgin ediyor koymak şart, o zaman koyarız biraz patlak verirse yaptırır geri kalanı koyarız patlak vermezse geri kalanı ilave ederiz duruma göre artık teşekkür ederim ilginize bakalım yaptırıcam bu hafta falan gelişmelere göre konu açarım tekrardan ?

Bu arada dediğiniz gibi su çamurlaşma varmış gibi soğutmasında sorun yok aracın ama su rengi öyle
Castrol antifriz aldım geçen gün 30 lira 1 litre mavi. Sorun yaşarmıyım sizce po dan alacaktım aslında genelde sitede po antifriz öneriliyor fakat castrol denk gelince aldım. Kullanan yada yorumu olan var mı ?
Sayfalar: 1 2 3