Tofas Team

Tam Versiyon: Lâstik önerisi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar aracının lastikleri eskidi üstünde kormoran marka var 185 65 r14 86 T dört mevsim lastik bakıyorum hangi lastik markaları iyidir .
goodyeerarın kiler iyidir ama fiyatı eylül başında sorduğumda 250 demişti sağlam birşey alıp 30-40 bin km gitmesi ön görüm starmax öneririm kimisi önermiyor
Nokian kış lastikleri nasıl sizce bende bu hafta alıcam aklımdaki marka falken, hankook, nokian
Önceki aracımda 185/65R14 sıfır Falken Sincera lastik vardı. Yumuşak hamur olduğundan yol tutuşu gayet iyiydi. Herhangi bir marka alacağınızda lastiğin hamur yapısı mutlaka inceleyin. Tırnağınızı birkaç farklı marka lastiğe bastırırsanız konu hakkında fikir edinebilirsiniz. Sert hamur lastikler bir zaman sonra çatlıyor ve kütük gibi oluyor.
Lastik markaları 3 kategoriye ayrılır,
1- Premium kategori; Michelin, Bridgestone, Continental, Good Year, Hankook, Nokian, Pirelli vb...
2- Orta Kategori; Lassa, Kumho, Point S, Fulda, Falken v.b...
3- Ekonomik Kategori; Petlas, Starmaxx, Milestone,  Sava, Jinyu, Formula, Kormoran v.b ...

Seçim ve karşılaştırma yaparken bunu dikkate almanızı tavsiye ederim, ekonomik kategori bir lastikle premium karşılaştırmak çok mantıklı olmaz.
Ayrıca 185/65R14 4 mevsim olarak marka seçenekleri biraz kısıtlı her markada yok.

@apocinyo
Nokian sektöre giriş yaptığım firmadır, şöyle başlayayım Nokian Finlandiya markasıdır, Rusya gibi ülkelerde fabrikası vardır. Finlandiya kışları sert ve uzun geçen bir ülkedir, oradaki hayatın normal seyirde devam edebilmesi için ise o iklim şartlarına uygun lastik ihtiyacı doğmuş ve Nokian 1900 lerin başında kış lastiğini icat etmiş. Bu lastiği kötü yapma ihtimali yok yapamaz ülkelerinde hayat durur Smile Bütün firmalar kış lastiği testlerinde Nokian ı hedefler. Şunu rahat bir şekilde söyleye bilirim dünyanın en iyi Kış ve Kar lastikleri Nokian dır. Smile Bridgestone firmasınında yüzde 10 lu bir hissesi vardır ayrıca dipnot Smile
Arkadaşlar goodyear lastik aldım konuyu kapatıyorum.