Tofas Team

Tam Versiyon: Merkezi Kilit Kumandası Çekmiyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar

Aracımda merkezi kilit kumandasından açma veya kapatma yaptığımda arabaya çok yakın olmam gerekiyor. Yakınlaştığım da bile açma/kapama yapmadığı oluyor. Kumandanın pilinden olabilir diyerek pil değiştirdim ama hiç bir farklılık olmadı. Alıcıda mı yoksa kumanda da mı sorun olduğunu nasıl bulabilirim?
Tuşa bastığınızda ışığı yanıyor mu kumandanın?
(05.12.2019, 11:24)ahmet27 yazdı: [ -> ]Tuşa bastığınızda ışığı yanıyor mu kumandanın?

Evet yanıyor
Kumandada o arıza ,bunları tamir eden anahtarcılar var götürüp göster olmazsa yeni kumanda tanıtırlar
(05.12.2019, 13:44)Falcon417 yazdı: [ -> ]Kumandada o arıza ,bunları tamir eden anahtarcılar var götürüp göster olmazsa yeni kumanda tanıtırlar

Kumanda dan ise bakıp yapmaya çalışırım olmadı dediğiniz gibi götürüp değiştiririm. Teşekkürler.
Bende sustalı anahtar yaptırdım. Çok yakından çekiyor birkaç adım uzaklaştığımda çekmiyor. Yaptırdığım yere götürdüm pilini değiştirdi yine aynı. Frekanslarını kontrol etti herşey normal gözüküyor diyor. Oto elektrikçiye baktır dedi nedir sorun anlayamadım.
bence ne kumandadan nede pilden torpidonun altinda siyah -eksi kablosu var o gevsektir kac defa basima geldi simdi cekio uzaktan bile
Olabilir kontrol etmek lazım.
beynin üstündeki anteni fazla dolaştırmamaya özen göster ve biraz daha görünür bir şekilde dursun
Anfi sabitleme işlemi yaparken ön torpidonun sağ kapıyla birleştiği kısımda 2 adet beyaz ve siyah kablo fark ettim. Bu kablo ön cama doğru sabitlenmiş ve torpidonun hemen kenarında zor görülüyordu.

Sonra kabloyu falan takip ettim büyük ihtimalle  merkezi kilit beynine giden sinyal taşıyıcı olabileceğini düşünerek anahtarla kapıları açıp kapamayı denedim. Çok şanslıyım ki anahtarı bu kablolara yakın tutunca sıkıntı olmadan kapatıp açabiliyorum ama kablodan 30cm uzaklaşsam anahtar yine açmıyor kapıları ne kablonun olayı nedir?
Sayfalar: 1 2