Tofas Team

Tam Versiyon: Teyp için Aküden Nasıl Bir Bağlantı çekilir.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaslar teyp için aküden bir artı almayı düşünüyorm planım resimde görüldüğü gibi araya papuçlar yardımıyla sigorta bağlamak peki sigorta kaçlık olmalı ve şaseyide yine aküye mi götürmeliyim yoksa aynı yerinde dursn mu . şaşenin düşük gelme olasılığı war mı sesi çok acınca teyp mallasıyor teyp'te kesinlikle bi sıkıntı yok.

[Resim: 8syl9.jpg]
ya beyler benim bi sorum olucak ben arkadaşın yaptığı gibi direk aküden (+) kutuptan kablo çektimde ben onu kontağa bağlamak istiyorum nedeni ise hafızanın sıfırlanması sıfırlanmasını istemiyorum bana bi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim araç 86 kasa şahin var.....
(24.08.2012, 04:20)ksklee yazdı: [ -> ]ya beyler benim bi sorum olucak ben arkadaşın yaptığı gibi direk aküden (+) kutuptan kablo çektimde ben onu kontağa bağlamak istiyorum nedeni ise hafızanın sıfırlanması sıfırlanmasını istemiyorum bana bi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim araç 86 kasa şahin var.....
Teypten iki kablo çıakr genelde biri kırmızı ana akım kablosu birde sarı hafıza kablosu.Hafızanın gitmemesi için sarı kabloda sürekli elektrik olması gerek.Sarı kablodaki elektrik kesildiği an hafızada sıfırlanır.Kırmızıya ise ister sürekli artı verin ister kontaklı.Kontaklı verdiğiniz zaman arabayı çalıştırmadığınız sürece teyp dinleyemezsiniz.
sabri abi bence teybi biraz kurcala kaydetmesi illa vardır Big Grin
beyler ben direk çekmiştim buda aküyü bitirir diye o yüzden kontaktan çekmek istedim

[img][Resim: c6kxc.jpg][/img]

buda şeması
teypten direk çekince aküyü bitirmez ben 2 yıldır böyle kullanıyorum ayrıca kontaksız kullansanız bile hafıza silinmez hafıza anca akü kutup başlarını çıkardığınızda silinir.
bana yardımcı olduğunuz için sağolun ......