Tofas Team

Tam Versiyon: Slx Silindir Kapak Contası Değişimi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle selamun aleykum arkadaşlar. Dün sabah aracımı çalıştırdım bir sorun yok tam hareket ederken yarım gaz ve yarım debriyajda motor sesinin farklı geldiğini fark ettim ama sonra soğuktur normal dedim. 100 metre yok gidip stop ettim. İşlerimi halledip tekrar aracı çalıştırdım. 30 metre sonra marketten sigara almak için durup aracı stop ettim. Orada da işimi gördükten sonra aracımı çalıştırdım. 1. Viteste gaza hızlı bi şekilde yüklendim hemen gaz kesti debriyaja basıp gaza yüklendim. Bi ses gelmeye başladı 4 bin devirden sonra sanki aynı avans vurması sesi gibi bir şakırdı. Tamirci götürdüm baktı. 3. 4. Gözün ateşlemesi yok ya siboplar yada conta patlak dedi. Sonra bende sökmeye başladım aracı söktüm 4. Gözün ortasından conta resmen erimiş patlamış degistirdim. Taktım kapağı falan ama asıl sorum eksantrik milinin olduğu bu sibop fincanlarını yaylara oturtunca bi tarafı oturup bi tarafı havada kalıyor. Işin içinden çıkamadım hatırlamıyorum o kapağın tam mi oturması lazım yoksa on tarafın oturup arka tarafı civatanin mi çekmesi lazım bilemedim. Eksantrik milini defalarca çevirdim ama illa 2 fincan havada kalıp kapak tam oturmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bazı yerlerde yazım hatası mevcuttur. Bunlardan dolayı özür dilerim telefonun klavyesi otomatik olarak çevirmiş fark edemedim. Tekrar tekrar özür dilerim.
nasıl havada kalıyor resim atar mısınız? vidaları sıkmadıysanız havada kalır. Hatta sökerken egzantriğin bastığı subap kaldırır yavaş yavaş. Belki dikkatinizi çekmemiştir. egzantriği nereye çevirirseniz illaki 1 pistona basmış olacak. Motorda basmadığı an olmaz yani. Ama vida sıkma işini sıra sıra yapın. Bütün vidalardan az az 2 3 tur çevirerek o şekilde takın. Zaten Kapağı o şekilde takmışsınızdır.