Tofas Team

Tam Versiyon: Macundan sonra hangi zımparalar kullanılır ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
abiler macunu çektikten sonra hangi zımparalar kullanılır kaç numara kullanılır yardım edermisiniz.
macunu çektiğin kalınlığa bağlı ama genelde kaba macun zımparası 80 veya 100 kullanılır, daha sonra perdah zımparası atılır, daha sonra su zımparası yapılır. Unutma zımparada numara büyüdükçe dişler incelir, numara küçüldükçe dişler kalınlaşır.
Bir yerde duydum, macuna kesinlikle sulu zımpara yapılmaz diyor. O macun suyu sünger gibi çekiyormuş, ilerde macun patlamaları alttan çürümeler falan ondan oluyormuş hep.

Susuz mümkün olduğunca en ince zımparaya kadar yapılmalı, kalanı da üzerine astar atıp astara sulu zımpara yapılmalı.
(19.11.2019, 22:33)Sarnav yazdı: [ -> ]Bir yerde duydum, macuna kesinlikle sulu zımpara yapılmaz diyor. O macun suyu sünger gibi çekiyormuş, ilerde macun patlamaları alttan çürümeler falan ondan oluyormuş hep.

Susuz mümkün olduğunca en ince zımparaya kadar yapılmalı, kalanı da üzerine astar atıp astara sulu zımpara yapılmalı.
Ustanın dediği doğru gibi milyon dolarlık araçlara kaporta yapan bu herifte macuna sürekli kuru zımpara yapıyor, linkteki gönderide ise zımparalamaya 80 le başlayıp, 120 ile devam edip 180 le bitirdiğini yazmış bence amatör biri için 80 fazla gelebilir, 100 ile başlayıp 140, 220 ile devam etmek amatör biri için daha doğru olacaktır. Astar atıldıktan sonra sulu 320 ile mis gibi olur boya, portakal izi falan kalmaz

https://www.instagram.com/p/B5DwPIjgaFR/?igshid=nswabtsibeb7

Bu videoda ise zımparanın inceliklerini anlatıyor, boyaya girişecek arkadaşlar bu herifin sayfasını incelesin, yorumlarda falan önemli detaylar paylaşıyor, ayrıca zımpara yaparken ne kadar yüksek rakamla bitirilirse o kadar düzgün yüzey elde edilir, aslında megep in pdf leri var oradada anlatılıyor detayları.
https://www.instagram.com/tv/B4Aknjyg4lI/?igshid=gvn41gedgiz
eyvallah abiler sağolun.