Tofas Team

Tam Versiyon: Diferansiyel uyumu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
1987 model eski kasa doğanın diferansiyeli 96 model şahin s e uyar mı?
Mekanik bilgim sıfır Smile yardımcı olacak var mı ?
benimde net bir bilgim yok fakat bana kalırsa uymaz
Diferansiyel oranlarında fark olur, yoksa kovan aynı diye biliyorum. Yerine takılabilir ama oran farkından dolayı hız değişir. Mesela 5.viteste 3000 devirde 100 km hız ile gidiyorsan, yeni diferansiyel ile aynı devirde 120 ile gidebilirsin.
ben olacağı kanaatindeyim en azından eskisinden iyi olur
Şimdiki diferansiyelde ötme filan yok. Özellikle vitesi boşa alıp gittiğimde metal sürtünme sesine benzer bir ses oluyor ve torrr diye bir ses var. Yaptırmaya 750 tl istediler. Kimisi yapılsa da mekan tutmaz diyor. degistirecek olsam sök tak yapmaya kaç para istenirse normal sayılır? Birde takarken ayar filan gerekiyor mu yoksa direk takılıp geçiliyor mu?
ayar gerekmez sonuçta aynı araba difransiyel muhtemelen dğişmemiştir zaten  tofaş gibi pinti bir  araba üreticisi ona yatırım yapmaz çünkü forumda biri diferansiyel sökmüştü ve takmıştı
Bakalım ya yaptiricam ya da satıp başka arabaya bakicam.
https://youtu.be/lskFoEdomZI degisimi 3 saat gibi kisitli imkanlarla kendim degistirdim. elinizde malzeme varsa kendiniz degistirirsiniz. sok tak yapabiliyorsaniz halledilir. dikkat etmeniz gerken saft cekic darbesi almasin fazla yeter sonra balansi bozuluyor titreme yapiyor.
(19.11.2019, 10:32)saamet yazdı: [ -> ]https://youtu.be/lskFoEdomZI degisimi 3 saat gibi kisitli imkanlarla kendim degistirdim. elinizde malzeme varsa kendiniz degistirirsiniz. sok tak yapabiliyorsaniz halledilir. dikkat etmeniz gerken saft cekic darbesi almasin fazla yeter sonra balansi bozuluyor titreme yapiyor.

elimde malzeme yok olsa da yapamam zaten uygun yer de yok. tamirci sök tak 200 tl alırım dedi. fiyat normal mi ?
Sayfalar: 1 2