Tofas Team

Tam Versiyon: kalerıfer cok gec ısınıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
s.a gecenlerde termostad degıstırdık hafta sonu bolu taraflarındaydım ve gece soguk oldugundan petek uzerınden kapalı olan muslugu acarak sıcak su gırısını aktıf ettım fakat motor suyu sıcak olmasına ragmen aracın cok gec ısınıydıgını fark ettım ertesı sabah da aynı durum oldu su ısınıyor ama ısınan su sıcaklıgına gore petekden gelen hava buz gıbı bır 15 20 dakka sonra ısınmaya baslıyor sızce sebebı ne olabılır aracta suan su var antıfrız koymadım tesekkurler.
abi sonrasında ısınmaya başlıyorsa bence ya petek tıkalıdır ya da vanası tam açmıyordur
Abi petek sıcaksa dışarıdan gelen havayi kapatıp aracın içindeki havayi petekten geçirmesini sağlaman lazim. Petek kutusunda 2 ayar var. Biri yönlendirme. Biride sıcak soğuk hava ayarı. Öncelikle peteğin sıcaklığına soğukluğuna bi bakmak lazim.
Hava olursa da kalorifer ısıtmaz
@La1end38 abi kalörifer soğuktayken sadece dışardan gelen havayı içeri veriyor değilmi ?
dısarıdan gelen hava kumandadan kapatılabılyor onu acarsam kalerıfer sıcak da uflese ılıtıyor kapalıyken sıcak gelıyor benım sıkıntım ılk ısınmada oluyor petek ve musluk saglam gecen kıs degıstırmıstım boyle bı sıkıntı yoktu yaz gelınce sıcak su gırısını musluktan kapattım hafta sonu muslugu actım hararet olması gerektıgı gıbı sıcak fan ve termostat ecıyo kapatıyo sadece arac sıcaklıgı ıle petekten gelen hava sıcaklıgı ve zamanı orantısız sorun bu termostad degıstıkten sonra havası alındı su eklendı belkı petektekı hava cıkma olayı gec oluyor olabılır bıraz zaman gecsın bakalım sonuc degısecekmı tesekkurler vermıs oldugunuz bılgıler ıcın.
@cxborancx en alt kolu sağa çekince dışardan gelen havayı içe veriyor hiç sicak gelmesin dersen kaloriferi de kapatabilirsin ben yazin uzun yolda bazen öyle yapıyorum camlari kapatıyorum kaloriferi soğuğa alip fani açıyorum klima kadar olamaz elbet ama yinede soğuk geliyo
@La1end38 tesekkurler ama benım merak ettıgım ve yasadıgım sıkıntı bununla alakalı degıl ama yınede bılgı paylasımın ıcın tesekkurler.