Tofas Team

Tam Versiyon: Hava filtresini kapatınca stop etmiyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar aracımı gaza basınca stop ediyor. Hava filtresini kapatınca arabaya gaz verince gaz yiyor. Araç başka bi yerden hava mı alıyor
Karbüratörde kaçak var
Hava - yakit karisimi, duzensiz olursa calismakta gucluk ceker veya calismaz veya cok rolantili calisir.
Siz havayi kisip hava yakit karisimini duzenliyorsunuz galiba yani bi yerlerden fazla hava aliyor Yiğit abinin dedigi.gibi kacak olabilir karburatore karburatorun kecelerine contalarina lpg mikserinin hortumu ile karburatorun girdigi deligin etrafinda genelde sivi conta surerler hava almasin diye orayada baktirin sonrada gaz ayari yaptirin.

[Resim: IMG-20191005-114358.jpg]
@Kamanli40 Miksere sıvı conta falan sürüp berbat etmesin kimse karbüratöre yapıştıracaksın sonra nolacak sökülmesi gerekince peki ?

Konuya gelirsek hava filtresi hortumu üzerinde sport denilen parça var onun hava akış yönü eksozdan tarafa ayarlandıysa farın oraya elini tutsanda stop etmez sportun üstüne vida atmışlardır belki
sorunu buldum. Geçen açtığım konuda (gaz olmasına rağmen gitmiyor) aracın gaz ayarı ile oynanmıştı. Bende biraz kurcalarken daha da berbat etmiştim. Araç rolantide çalışıyordu ama gaza basınca stop ediyordu. Hava filtresini tıkayınca gaz yiyordu. Gaz ayarını yine kendim çözüp ayarı çektim. elimi hava filtresine yaklaştırdığım gibi araç stop edecekmiş gibi oluyor. Hava filtresini kapattığım gibi hemen stop ediyor. Yani karbüratörde kaçak falan yok herşey gaz ayarı ile ilgiliymiş araç şuan düzeldi.