Tofas Team

Tam Versiyon: Tofaş şahin 1995 model düz motor aracım için modifiye önerisi ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun aleykum hayirli gunler cumleten.
Yeni aldigim 1995 model sahin aracim duz motor yani tabiri caizse p.ç motor deniliyor.
Oncelikle sorum şu bu araç kac beygirdir ?
Sonrasinda sorucaklarim sunlar;
Beygir guc artisi icin headers, acik hava filtresi,
Buji ve buji kablosu degisimi gjbi ne onerirsiniz acaba bu konularda yardimci olabilecek dostlarima tesekkurlerimi sunuyorum ayrica tum arac orjinal bir problem yok ama hp artisi istiyorum bide bu 1.6 oluyor dimi yanlis bilmiyorsam.
Sözde 75hp ama ne kadar gerçekçi bir bilgi bunu tartışmaya gerek yok
Motora dıştan yapacakların ufak gıdıklamalar yapar hp için  içine girmek lazım
@Falcon417 maalesef hep sözde kitapçıkta yazan havada kalıyor gerçek bambaşka dimi abi Big Grin Big Grin Big Grin
@cxborancx Dynoya çıksan moralin bozulur o derece
@Falcon417 sebebi ne abi mesela bende senin düşündüğün gibi düşünen birisiyim arabam bastımmı gider gidişini seviyor çevremdeki araç sahibi olan arkadaşlarım falan ama mevzunun derinini biliyorum diyemi bilmiyorumda hiç bi zaman arabam iyi gitsede iddalı konuşmak istemiyorum hakkıyla güzel bir motor yapılmamışmı sence tofaş grubuna abi ?
@Falcon417 hocam simdiye kadar arastirdiklarim basit seyler mesela headers egzoz ve acik hava filtresi bu ikisi hpde gucde farketmezmi yani ?
@cxborancx Motor şanzıman diferansiyel üçlüsü uyumsuz motoru verimsiz kullanıyoruz malesef yeteri kadar da üzerine düşülmemiş

@Hasan1993 Hiç uğraşma öyle şeylerle dereceli atmadan üst kapak yaptırmadan onların bir anlamı olmaz ufak ufak serilik kazandırır ama hp namına bişeyler olmaz
(28.09.2019, 19:44)cxborancx yazdı: [ -> ]@Falcon417 sebebi ne abi mesela bende senin düşündüğün gibi düşünen birisiyim arabam bastımmı gider gidişini seviyor çevremdeki araç sahibi olan arkadaşlarım falan ama mevzunun derinini biliyorum diyemi bilmiyorumda hiç bi zaman arabam iyi gitsede iddalı konuşmak istemiyorum hakkıyla güzel bir motor yapılmamışmı sence tofaş grubuna abi ?

dyno gir sonra aracı direk yakmaya gidersin 131 dyno soktuğumda gördüm sonra pişman oldum 
 1981 yılında İtalyan kardeşinin parçalarıyla tasarımı güncellenen Murat 131 modeli, "Şahin", "Doğan" ve "Kartal" isimlerini aldı. Şahin ekonomik aile sedanı, Doğan daha lüks donanımlara sahip sedan ve Kartal station wagon olarak piyasaya sürüldü. Bu kez 1.3 litre Weber karbüratörlü OHC (75 BG) veya 1.6 OHV (96 BG) motorlar ve 5 ileri mekanik vites kutusu kullanıldı. Şahin ve Kartal'da Murat 131'deki kare farlar kullanılmaya devam edilirken, Doğan ise dörtlü yuvarlak farlara sahipti. Bu model Kartal aynı zamanda kambur kasa olarak da bilinmektedir.
su yazanla ruhsat arasında fark var allah sabır versin bize
Düz motor turbodan başka birşeyde verim alınmıyor harcadığın paranın hakkını vermiyor

Ama turboda çok güzel tork ve beygir alınıyor ama motorun baştan sona değişmesi gerek