Tofas Team

Tam Versiyon: 1992 Model Aracıma Turbo System Takmak İstiyorum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Evet arkadaşlar başlıkta belirttigim gibi turbo sistemi takmak istiyorum yardımcı olabilcek arkadaşlar varmı fiyat almam gerekiyor ona göre bütce ayarlıyıcam kaca maal olur bana.. sahibinden'de görüyorum adam 131 e felan normal sekilde turbo takmıs gözüm cok yüksek beygirlerde değil. en fazla 175/200 arası olsun yeterli bunun için nekadar bir maliyetim olur.
arkadasın teki 12oo tl ye turbo seti satıyor ama buna neler daha katmam gerekiyr bilmiyorum yardımcı olursanız teşekkür ederim şimdiden.. hayırlı forumlar..
Gözüm yükseklerde değil demişsiniz ancak 175-200 BG bizim motorlar için çok yüksek bir değer Smile Eğer bu kadar güç elde etmek istiyorsanız 3500 liradan aşağısı çok zor 4000 lirayı bile bulur.Şöyle ifade edeyim 150 BG'lik bir güç için motorun içinede girip sağlıklı bir turbolama işlemi 3000-3500 lira arası tutar.250 BG de yaparsın ancak maaliyet artar.

Onun haricinde arkadaşındaki turbo seti zannımca sadece turbo,intercooler,borular,yağlama boruları,rekolar vs.dir.Onu direk alıp aracına takabilirsin motora müdahele etmeden ancak ne kadar sağlıklı olur orası muamma.0.3-0.5 bar arası çalıştırırsın oda sana 30 BG gibi bir güç artışı sağlar.Çok sıkıştırmazsan kullanırsın ama sağlıklı değil bunu belirtiyim.

Daha sağlıklı birşey olsun çokda güç artışına gerek yok dersen motoru turboya uyumlu şekilde rektefiye ettirirsin sonrada turbonu bağlarsın 100-120 BG arası güç alırsın bununda sana maaliyeti 2500 Tl civarı olur.

Bunlar ortalama fiyatlar parçaya işçiliğe göre değişiklik gösterir ama sadece heves için şöyle takıyım dersen fazla sıkıştırmadan aşırı beslemeden kısa vadede kullanırsın onun haricinde yine ucuz olsun ama 150 BG olsun dersen canın fena halde yanabilir pistonda eritir kolda çıkarır.
Nebininde dediği gibi az değil senin istediğin onun için meblağ yetersiz zaten orjinal motorun kaldıracağı en fazla 250bgr diye duymuştum
Güç istiyorsan farklı motor bindir mirafiori 2.0 istediğin gücü sana verebilir
Kardeşim 92 model kartal. kendi aracımıza yaptırdık ankarada RS Performans ahmet usta tarafından yapıldı.Benzinde biniyoruz Lpg iptal 250 ila 300 beygir arası bir güç elde ettik. Kilitli Difransiyelde var istediğin mesafe yan yan gidebiliyorsun ve istediğin dar alanda dönme şansın var araç sığsın yeter Smile Uzama şeklini anlatmama gerek yok 2.2 bar basıyoruz ve sıkıntı hiç görmedik. 0-400 de ibreyi çok rahat yatıyor. Maliyet tabi değişir ama kafadan bi 4 5 lira harcarsan memnun kalacağına eminim.
murat can arkadaşım yorumunu cok beğendim ama dedgim gibi cok yüksek istemiyorum.. he dogru diyosunuz 175 cok. onu değiştireyim 150/140 yapıyım. o bile yeter.
ve araştırırken nette 3oo liraya turbo LPG uyumlu vs.vs. set satıyordu adamın teki şahin için. aradım sordum neyi eksik intercooler al yeter dedi 2oo-25o Lira yı bulur yani toplam 5oo liraya maal olur sana dedi. dedim nekadar bir güc alırım 80 hp güc elde edersin dedi size dogrumu söylemiş bana yoksa iyimi fiyatı ?
Ucuz etin yahnisi yavan olur topraam Smile ki parça parça çalışıp sorunlardan başını kurtaramazsın. Sen tutuyorsun kendi haliyle 100den sonra coşan arabaya turbo bindiriyorsun. Yukarıda da belirtildiği gibi bir sürü şeyin değişmesi ya da eklenmesi gerekiyor. Parçalar birbirine uyumsuz olur randıman vermez paran da keyfin de ziyan olur. Otur, araştır, yapandan yaptırandan fikir al ve bi yerde hepsini profesyonelce yaptır. Rahat rahat bin ondan sonra. O paraya turbo yapılsa bizim arabalarda slx 1.6 ie yazısını kaldırıp slx 1.6 TURBO ie hidrolik direksiyon 5vites yazarlardı Big Grin onu da adamın gözüne soka soka büyük yazarlardı yani.

Bizim araçlara turbo zevk-keyfi mesele o yüzden keyfin hakettiği parayı vereceksin Smile ucuza kapatacağım diye motoru kucaklayıp sanayide gezmeni istemem
valla öyle olucak toopraam yapcak bişey yok Big Grin doğru diyosun ucuza kacırcaz diye motordan olcaz anasını satayım Big Grin neyse bakıcaz bi hal cagresine ama lazım yaa Big Grin gecen havaalanı yolunda 14o-15o vurdum gazda 4 kişi yük vardı arac cok tatlı gidiyodu yolu ya görmen lazım Big Grin bide turbo olsa vurucam anasını satayım 2oo-22o Big Grin
Aslında herkes turbo deyince son sürat giden araba düşünüyor Frown

Olaya bir de yeni nesil araçlar gözünden baksak fena olmaz hani. Küçük motor+turbo yani normal motordan az ya da ona yakın yakıt ancak turbo sayesinde düşük devirden itibaren yüksek tork performans.

Arabamda turbonun anasını taksalar basacağım 150-160, ben 200e kim bastı değil 100e kim erken kitledi peşindeyim. Uzun yol gidiyorsan sen haklısın ancak şehir içi kullandığımız için bana ivmelenme daha önemli geliyor.

Bir de turbodan sonra bizimki yakmıyor içiyor gibi yorumlara bakılırsa, ama değer yani. Sadece blow off sesi için bile değer Big Grin tıss tısssss ışıklarda ötecek araba.
Ben de Serkan'a takılıyorum. 0-100 arası seri olsun gerisi önemli değil bence de.
Ne kadar keyif almak istiyorsanız o kadar da para harcıyacaksınız bun kaçarı yok.Ha kaçarı şöyle 300 liraya set veriyorsa intercoolera gerek yok illa intercooler takılması şart diye birşey yok alır 100-150 lira işçilikle taktıtırsın.Tabi satacağı turbo 50 km sonra mil kesmezse yada ötmezse o ayrı.Ama 500 km gidemeden conta yanar,yatakları döker veya sarar,hararetli ve vuruntulu çalışır.Sonunda motoru komple rektefiye etmen gerekir 1.300 TL tutar Smile.

Birinde baştan verirsin parayı kafan rahat olur öbüründen sonradan verirsin ama uğraşır durursun zevk eziyete döner.

Artı öyle 200-220 basacak Şahin için 7-8 Bin lira kafadan harcayacan.Frenler,Ön Düzen,Lastikler,Jantlar,Amartisörler vs elden geçmesi gerek.Şanzuman değişmesi gerek en kötü ihtimal SLX şanzuman olacak ince seri diş.

Bizde taktık söktük az çok uraştık bu işlerlerle ama dediğin fiyatlara birşey bekleme.Biz sadece Turboya 500-600 lira veriyoruz.Daha bir sürü şeyi parçası var.

Artı hesaplanmadan da birşey olmaz öyle 0.4 bar tamamdır yada yer bunu korkma gibi hesaplarla olmaz.

Bizimki benzinli motor sıkıştırma önemli parçaların dayanımı önemli.En öenmlisi hava yakıt karışımını ayarlama bunun için bile yüzlerce dolar verip wideband takıyorlar.

Ha bu kadar da profesyonel olmasın dersen 2500 lirayı en azından gözden çıkar.
Sayfalar: 1 2