Tofas Team

Tam Versiyon: Araba yolda kaldı acil yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamın aleyküm. Malumunuz 1.5 ay kadar önce sıfır kapak yaptırdım.Toplamda 2300 lira masraf ettim. 2 bin kilometreye yakın yol yaptım yağ eklemedim. Bugün yağ lambası yandı söndü birden gaz yememeye başladı araç. Sağa çektim çalıştırdım tekrar normal çalıştı lamba yakmadı. 2 km yol gidip stop ettim. Araca döndüm yine bi 3-4 km yol yaptım. Araç 3 bin deviri geçmemeye başladı. Gaza bastığımda 3 bin deviri geçöiyordu eve dönerken. Sonra 2 bin devire kadar düştü stop etti. Yağ çubuğuna baktığımda neredeyse yağ göremedim. Yakında petrol var diye 2 litre açık yağ aldım litresi 17 liradan. Tekrar çalıştırdım. Rölantide bi sıkıntı yok. Ama boşta bile 3bin deviri geçmedi. 1e takıp yürütetim dedim araç bin deviri bile geçmedi. Tekrar çalıştırıp rölantide beklettim düzelir diye. 5 dakika fakan sıkıntısız rölantide çalıştı sonra rölanti yavaşladı biraz stop etti. Vurdurduğumda da araç gaz yemiyor. Gazı falan var. Suyu kontrol ettim üstüne ekledim. Yolda gelirken de hararete baktım 3bin devir olayı olurken. 90 bile değildi. Aracı müsait bir yere bırakıp eve döndüm. Önceden de conta yaktığı için az çok biliyorum. Conta yanık halinde bile araç gaz yiyip yürüyordu 2 silindirle tamirciye gittim. Şuan hiç gaz yemiyor. Conta olayı falan olduysa tekrar aracı böyle satmam gerekicek cepte para kalmadı. 2 saat falan durup motorun tam soğumasını beklicektim ama saat geç diye deneyemedim.Acil yardım bekliyorum.
marşa basarken normalden farklı bir ses varmı
Farklı bi ses yok gayet düzgün çalışıyor. Ama stop ettikten sonra marş da basmamaya başladı. Vurdurunca hemen çalışır da gaz yemiyor. Öyle arada kaldım.
araçta gaz varmı lpg deposundaki göstergeyi bi kontrol et
Ortalama yarım depo gaz var

Bi ara yine gaz bitti bitecek gibi olmuştu. yine yazdığım sorunun aynısı olmuştu. Benzinliğe tam girdiğimde stop etmişti araç.Gaz ışıklarına güvenmiyorum da yaptığım kilometreye göre yarım depo falan gaz olması lazım. Sen yazınca aklıma gaz olayı da geldi usta. Zaten araba petrolün caddesinde 500 metre fark var. Yarın sabah ustamı da arıycam. En kötü bi gaz alıp denerim. İnşallah gazdandır.
Benzinde nasıl araç peki Big Grin
En son usta benzinde bi kaçak falan var dedi. Benzinde gezme falan demişti. Gerçi öyle benzin akması kokusu falan yok da. O yüzden benzinde denemedim.Zaten arabada da insanlar vardı hiç bi şey düşünemedim gece gece.
Hemen motora bağlama benim başıma böyle bişey gelse ilk düşüneceğim ya lpgde sorun var ya ateslemiyo derim motor aklima gelmez açıkçası benzinde calisir vaziyette olsa alirsin benzine bakarsın çalışıyor lpgyi yaptırırsin calismazsa ateslemeye bakarsin yolda giderken samandira kilitleyebilir gaz bitebilir aracini benzinde çalışır hale getirmen lazim
geçmiş olsun. bence de motora bağlama. farklı sesler gelmediyse bir sıkıntı olmaz inş. benzin meselesini yaptırmalısın ki emin olasın gaz da mı sorun diye. sen denemelerini yap olmazsa tamirciye öyle git. gidince aracı bırakma. ufak bir yerinden olur. masraf çıkarmasınlar
arkadas yag cubugunu cektım neredeyse  yag goremedım demıs ınsallah motorla alakalı bır durum degıldır ama yag olmamasıda hıc normal degıl sımdıden gecmıs olsun.
Sayfalar: 1 2