Tofas Team

Tam Versiyon: Subap ayarı yaptım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
3.000 km once usta subap ayari yapmisti aracin performansi eskisi gibi degildi bana eksantirik cizilmis ve piston etekleri ve kol burcu vuruyo eski performans gelmez motor yapalim dedi.1 haftadir kapida yatiyordu arac sanayiden sentil cakisi aldim geri kalan malzemeleri buldum.Siteden subap ayarinin tum konularini okudum yapilisini ogrendim.Araci soktugumde subap ayarini buyuk ihtimal 0.15 yapmis 20 sentil imkansiz olmuyordu.Emme eksoz 20 20 ayarladım 25 sentillede kontrol ettim gecmiyordu biraz heyecan vardı tabi yaparken.Araci bitirdim calistirdigimda ses kalmadı butun ayarlari bozuldu gaz ayari ve avansi yaptim sonuc 6 yillik aracimi taniyamaz oldum mukemmel cekis ve ses yok yalniz subap ayari yapilan yer 13 anahtar ve penseyle tutulan yer bozuk galiba 2 kisi yapabildik orayi degistirmeli miyim ? Her subap sıkmasinda 100 tl vermekten kurtuldum gibi bi sıkıntı olsa hemen belli ederdi galiba biraz uzun oldu kusura bakmayin cevaplarsiniz sevinirim iyi günler
bende deneme yanilma subap ayari yapmayi ogrendim. 25 30 yaptim hem gidisi kotu hem sesli calisiyor 20 25 suanda gene iyi degil hem sesli hemde nasli gidiyor arac 1.3 bidahakine 20 20 yapacam bakalim nasil olacak 15 20 yapan cok memnun olan birisi ile konustum yakit konusunds cekis konusunda gayet iyimis. deneye deneye bulacaz artik.
Milimetrik ayar ne kadar degiştirio aracı 20 20 den ben cok memnun kaldım yaptigimdan beri gazliyorum sanki aracin icinde canavar yatiyomustu yalniz subap ayari yaparken pense.ile ne kadar sıkı tutarsam tutuyum 13 anahtarla cevirirken donuyor 5 tanesinde hic zorlanmadim ama 3 tanesi oluyor kulbutor takimi mi arizali acaba?
https://www.aktasotoyedekparca.com/Sibop...gJBR_D_BwE

Bunlardan al yenile o sıkıntı çıkaranları lakin penseyle olmaz o iş yan keskiyle tutabilirsin ancak

[Resim: zeltammyankeski_88287508.jpg]

Ama ayarı tekrar bozarsa araban eksantrik arızalı demektir bende ayarlatıyorum tekrar bozuyor eksantrik değişecek masraf etmek istemiyorum
Anladim abi tesekkurler
20 20 ayar yaptim suanlik gidisi idare eder ama sanki motor yine sesli calisiyor 15 20 deneyecem birde firsat olunca.
@saamet Çıkma külbütör al değiştir daha da değişmezse eksantrik kadeh takımı değiştirmeye gider 15 20 yapma
abi soyle soyleyeyim benim acemiligimden kaynallaniyor ses yapmasi baska alternatif aklima gelmiyor. kendim conta degistirdigimde ustaya yaptirmistim subap ayarini ses seda yoktu gidisi cekisi guzeldi. ama contayi taktip kapagi tam sikamadigimdan su eksiktiyordu tekrar sokup contayi degistim simdi ayari yapamiyom galiba o yuzden oluyor olabilir. su eksiltme olayini cozduk. sibbob ayari en kotu yaptiracam ustaya az cok yapiyom bide ustanin elinden gorup pratik yaparim.
Aracin katalogunu bulup ona bakmak gerek mesela doganlarda 40 50 dir ama cogunlugu 35 40 yapip 20 beygiri cop ederler.