Tofas Team

Tam Versiyon: Dereceli eksantirik yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
merhaba arkadaşlar 98 slx i.e aracım yağ yaktığı için motor yaptırma kararı aldım açtırmışken 296 eksantirik taktırıyım diye düşünüyorum.

şimdi sorun şu; aracım enjeksiyonlu karbüratorlüye çevirilecek
296 eksantirik takmak için motorda hangi ayarları yaptırmamız gerekiyor(piston,kuleler,siboplar genişletiliyormuş galiba)
hepsini teker teker söyler misiniz ?

dereceliyi deli metinden almayı düşünüyorum.
Öncelikle tanışma konusu açman gerekli http://www.tofasteam.com/forum-uye-tanitim-bilgileri-4
Ayarlı kasnak.Sübap büyütme, sert yay, egzantrik, karbüratör yeterli olur.Piston vesaire gerek yok.
@61KB667 şehir içi gezmek için aşırı yakıt artar mı ? kaç hp verir bu söylediklerini taktından sonra ne kadar artış olur detaylıca anlatırsan sevinirim.
Yakit bayagi artar dereceli egzantirik subaplarin daha cok acik kalmasini saglar haliyle once 30 kr yakiyorsa sen 60 kr yakacaksin sadece egzantiriklede de olmaz kapak islemde gorecek egzosuda yaptitman gerek motor daha cok yakit alacak yaktigini atmasi gerekecek uygun manifold ayarlanmasi gerek stok pistonda zaten ne alacagi belli daha buyuk piston yaptirman piston gomleklerinide buyutmen gerekecek
Sonunda acayip kacip acayip yakan bir aracin olacak
Yani pistonlarin buyuk oldugu icin daha cok yakit ve havayi dereceli egzantirik sayesinde alacak patlama daha guclu olacak tork ve beygirde artacaktir ona uygun atesleme dizmen gerekcek vs ugrastirir ama 3. Viteste yan yan gidersin cok yakar cok kacar araban
Haliyle frende yaptirman gerekcek radyator buyutmen gerekcek