Tofas Team

Tam Versiyon: Hangi Antifirizi koymalıyım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar araca antifiriz koymak istiyorum, ancak biryerde okumuştum mavi renk kırmızı renk vs. diye renkli antifirizler varmış kimisi pası söküyor radyatörü tıkıyor diyorlar kimiside kireci söküyor ve tıkalı olan çatlaklar açıldığından radyatör deliniyor diyorlar. Ben malum yaz sıcaklar geldi ve İstanbul trafiği sürekli dur kalk yapıyorum. Antifiriz hangi marka nasıl almalıyım ve radyatördeki suyu tamamen boşaltıptamı koymalıyım.
İşin özünde sudaki kireç radyatöre yapışır ve tıkanmaya sebep olur, açma sırasında ise zedelenen yerler akıntı yapar. Radyatörünüzdeki pasın sebebi de sudur.
geçen sene radyatör peşine çok uğraştığımız için edindiğim bilgileri paylaşayım efendim. Radyatörcü ustanın tavsiyesi sadece antifiriz koymak yönünde, yoğunlu nedeniyle donmaya karşı geliyor ki şu noktada aklımızdaki soru suyun daha çabuk soğuması ve yaz ayında olmamız. bizim araç şu an ful antifiriz fakat köye gidip gelirken problem açarsa elimahkum suya döneceğiz geri. Sıkışık trafikte kullanmıyorsanız diyeceğim ancak İstanbul trafiği, su daha iyi olacak gibi.
Renk konusuna gelince bizim kullandığımız mavi renk
ozaman hem su hem antifiriz koysak ne olur,
Birşey olmaz çoğunluk kışın suyun üstünü antifiriz ile tamamlıyor da yoğunluk farkları var bu iki maddenin, bibirlerine ne kadar karışacaklar? yağ-su misali düşünmek gerek
evet bende böyle yapim en iyisi. Teşekkürler kardeşim
rica ederiz efendim, bir kullanın sizden de yorum duyalım
Bizim araçlarda mavi renk kullanmanız daha iyidir.Yalnız sakın maviyle kırmızıyı birbirine karıştırmayın daha kötü olur.
Eğer araç suyla kullanıyorsa paslanmalar oluşur zamanlar ancak suyun pası sökücü özelliği olmadığından kısa vadede bir sorun çıkarmaz.Ancak su olan arabaya antifirirz konulduğunda o pasları açar ve su kaçırır araç.Ama illa antifrezee konulan araba su kaçırır diye bir genelleme yok sadece radyatörde vs paslanmalar varsa antifirz oraları açar yoksa hiçbir sıkıntı olmaz.

Yaz-Kış fark etmeden antifrezee kullanmak en iyisidir.Sadece soğutma sıvısı olarak düşünmeyin su paslanma-kireçe neden olur ileride daha çok zarar verir.

Soğutma suyunu boşalttıktan sonra 3-4 litra(genleşme kabı dahil) yeterli gelecektir.Zaten siz radyatörden suyu boşaltınca hepsi boşalmaz içinde yine su olur.Ancak bloktaki tapadan boşaltmaznı gerek tamamını boşaltmak için ona da gerek yok.
cevaplar için teşekkürler.
Peki bir soru daha

antifirz koyduğumuzda aynı zamanda radyatördeki tıkanma ve pisliğide temizlemiş olurmu...yani full antifriz koymuş biri yada yarı antifiriz koymuş birisi radyatörü için şişletmeye gerek kalmaz doğrumu ??

mantıken antifiriz bütün kanalları açacaktır öle düşünüyorum ??? doğrumudur

dikkat 2 ci sorum

yaz geldiği için yarı antifiriz dolu radyatörü ! boşalttım bolakta kalan kaldı...yedek su deposunun dibinde sarı koyu bir tortu oluşuyor bu nedir nedendir ??
Kardeşim antifirizin arkadaşın da belirttiği üzere belirli noktaya kadar temizleme özelliği var ancak kalın bir pas tabakası kitlemiş ise biraz zor olacak bu dediğin. Belki zamanla az az aşındırıp açacak ama bu beklemeye değer mi ya da tıkanıklık ne kadar bilemeyiz. Açtırmak için usta birisini bulmanızı tavsiye ederim, radyatörcü yazan ustalara aldanmayın yoksa orjinal radyatörü 3 parça yapıp elinize verebilirler.

2. sorunuza gelince de muhtemelen bahsettiğiniz gibi blokta kalan antifirizli kısım devirdaim esnasında kutuya geldi. Şimdi diyecekler radyatör kutudan su alır oraya niye su atsın diye ancak atıyor arkadaşım. Hatta su almayı da işine gelince yapıyor, su dengesi iyi ayarlanmalı mümkünse baloncuk yapmadan su ağızla üflenerek radyatöre basılmalı ki borularda hava kalmasın.
Sayfalar: 1 2