Tofas Team

Tam Versiyon: Çam Reçinesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Haftasonu sahil yapalım dedik başımıza dert aldık.
Arabayı sahil kenarında çam ağacının altına bıraktım. Gece çiğ yağmış ağaçtan arabanın kaput ve bağaj kapağına kolaya benzer yapışkan birşeyler dökülmüş oldukça fazla derecede. Arabayı hemen aldım yıkamaya soktum köpük fırça basınçlı su tuttum üstteki yapışkan tabaka temizlendi fakat kireç lekesi gibi arabayı yıkarsında kurulamadan bırakırsın su lekesi olur hani aynı onun gibi izler geçmiyor bir türlü. Pasta attırdırm o bile geçirmedi ne yapabilirim başına gelen var mı ? Yada fikri olan duyan gören yardımcı olabilir misiniz ?
aynı çamın şeyi benim araçtada oldu böyle bala benzer bir rengi var uzun uğraşlar sonucu ufacık bir yer olsada yarısı kaldı geçiremedim geçmiş olsun demek gerekiyor ilk damladığında silmezsen kalıyor inanırmısın 2 saat boyunca oraya yapmadığım kalmadı tırnağımla olsun köpükleyip süngerle olsun uzun uğraş verdim ufacık yer vardı fakat dediğim gibi yarısını bile çok çok zorlukla geçirdim allah yardımcın olsun benim aracımda ben kendim görüyorum sen gelsen göremezsin o kadar küçük ama dediğin gibi büyük bi alandaysa sıkıntı

geçmiş olsun kardeşim
hiç bi işlem yapmadan mazotla ovalansaydı o çıkarabilirdi belki.
Gaz yağı aldım 1 litre boca ettim arabaya banamısın demedi.

[Resim: C83313-FA-E5-A5-49-C9-9-C62-438-F270460-B6.jpg]
benim araç beyaz sarı renk gözüküyor birde seninki gene iyi valla ama bende bu kadar yok seninkine yağmur olup akmış usta bildiğin
Kaportacı gördümü bunu ? Sulu zımpara geçirmez mi acaba
O lekelerin benzeri hatta daha büyük hali benim kaputta da var. Sulu 2000 zımpara yaptım, defalarca pasta cila attım yine geçirmedi. Belki çözümü vardır, takipteyim.
vernigi yakmis..... vernigin en buyuk dusmaniagac recinesi ve kus boku.....
@Falcon417 boyacıma götürdüm sulu zımpara yaptı üstüne pasta attı sonuç bu. Daha fazla yaparsak boyayı kaldırırz dedi kaldı bu şekilde. Evde mavi su diye birşey var çok güçlü bi temizlik malzemesi onu denicem şu reçine çıkartıcı sprey varmış sonax ın falan birde onu denicem olmazsa yapcak birşey yok. Boyacıda vernik attırsam peki nasıl olur sizce. Yada kapatmak için bunu en sağlıklı yöntem nedir ?
Öncelikle Ph nötr bir şampuan ile aracı çift kova yöntemi ile yıkayın, daha sonra Kil (clay bar) ve özel sıvısı ile uygulayın hiç bir şey kalmaz.

Gaz yağı, mazot, pril, omo, fairy, domestos, tuz ruhu v.s v.s  bunlar otomobil boya uygulaması için üretilmiş ürünler değildir boyanıza zarar verir, vernik tabakasını yakar... Artık yukarıdaki ürünler ulaşmak zor değil uygulama yapmakta kolay, 1 saate aracınızı eski haline döndürebilirsiniz...
Sanırım İzmir'desiniz Hardcore garaj Cem var Detailing işinde İzmir'in bana göre en iyi butik detailing uygulama merkezi ona bir danışın.




(06.08.2019, 08:38)thrkrkc yazdı: [ -> ]@Falcon417 boyacıma götürdüm sulu zımpara yaptı üstüne pasta attı sonuç bu. Daha fazla yaparsak boyayı kaldırırz dedi kaldı bu şekilde. Evde mavi su diye birşey var çok güçlü bi temizlik malzemesi onu denicem şu reçine çıkartıcı sprey varmış sonax ın falan birde onu denicem olmazsa yapcak birşey yok. Boyacıda vernik attırsam peki nasıl olur sizce. Yada kapatmak için bunu en sağlıklı yöntem nedir ?

Fotoğrafı epey inceledim yakından görmeden bir şey diyemem ama sanırım vernik yanmış gibi ve bunun sebebi büyük ihtimal gaz yağı ve yanlış uygulamalar...
Siz yukarıda yazdığımı bir uygulayın...
Sayfalar: 1 2