Tofas Team

Tam Versiyon: motor üflemesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Cümleten selamun aleykum.Dün tamircime gaz ayarı için gittim.Güzelce ayarı yaptı ve başka bi sıkıntı varmı dedi.Bende 2. viteste düşük gazda hafif araba yaylanıyor dedim.Bindik baktık sonra dükkana gittik.Rolantide hafif gaz verince motor titriyor, deviri arttırınca titremeyi kesiyor.Bundan yapıyor dedi yaylanmayı.İlk basta tamirci hava alıo bi yerden diye baktı bişey bulamadı.Bujilere baktı capaklanma var dedi temizledi,sonuc yine degişmedi.Sonra yag katılan yerden karbüratöre giden hortumu cıkardı.Gaz verdikce beyaz duman gelio baya, motor üflüyor dedi.Ama egzostan hiçbir sekilde duman gelmiyor, yag yakmasıda yok, buzamana kadar yag ilaveside yapmadım hiç eksiltmedigi için. Arac 95 model sahin piç motor olandan.Yag olarak 10 40 kullanıom.Bu beyaz duman motorda titreme yaparmı.Sizce motor bitik mi?
Hemşerim o çıkardığı boru karter havalandırma borusu,aracın segmanlar eskidimi oradan yağ gelmeye başlar bu çok değil ise sıkıntı yok ancak karbüratörü açtığında hava kazanında yağlanma varmıydı yada yağ birikintisi ?
Benzinde de böyle titreme var mı
sıcak havalarda hava kepine yağ gelir motor terlediğinden dolayı benim mesela yazın gelir kışın gelmez
10 40 biraz ince geliyor olabilir, 20 50 deneyin hala üfleme var mı bir bakın.
hava kazanının içinde biraz yaglanma var.

Benzinde denemedim.Deneyem ona göre yazarım.

kısın karter havalandırma borusunun içi camurumsu oluo bende arada  temizlerdim.yazın olmuyo ama

bundan sonraki yag degişimini 20 50 olarak yapacam
Abi tofaşların yazın yağı 20w50 kışın (bulunduğundun bölgeye göre yani çok soğuk oluyorsa) 10w40 yoksa 20w50 dir.Sizin aracın 10w40 yağda öyle yapması gayet normal.Bizim bura çok soğuk oluyor kışın 10w40 koydurmuştum havalar ısınınca devir yükselince yağ kokusu gelmeye başladı hemen değiştirdim 20w50 ile kalmadı o kadar koku geliyor biraz ama oda anca 92 model araba sonuçta.
aynen kısın kesinlikle 10 40 kullanmalı baya faydası oluyo ama yazında deneyeyim dedim.artık yazları 20 50 ye dönerim.bugun tamircinin birine gösterdim okadar olur titreme  dedi.duman gelmesini ise motor zayıflamıstır sür dedi. Smile Smile

benzindedee denedim aynısı yaptı.
Benzinde de titreme yapıyorsa platine bakılsın distribütör kapağı eskiyse değiştir bir de video çekip atma şansın varsa bi de öyle görelim
Az bir yağ varsa salla daha çok götürür aynısı bendede var,bana kalırsa karter havalandırma hortumunu sök içine su bas temizle,daha sonra hava kazanına giren tarafı takma sal aşağıya gitsin aracın daha rahat çalışır ..
Yağ olarakta 20 50 den şaşma ben 10 40 aldım aracımın motor seninki gibi namussuz cayır cayır yakıyor Big Grin
Sayfalar: 1 2