Tofas Team

Tam Versiyon: Marş basmama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar, videodaki gibi bir sorunum var. Gün geçtikçe daha da zor marşa basmaya başladı. Bugün 6-7 kere kontağı açıp kapadım öyle bastı. Marşa basıyorum ışıklar kısılıyor dönmüyor. Akü yeni.
https://youtu.be/3HcitCVkjzg
Marşa değnekle vurup denedin mi peki
@Falcon417 Denedim mustafa abi 6 7 kere basmadı dedeme söyledim basmıyor diye kaputu açıp bişeyle tıklat dedi marşa, bastım marşa çevirdi. Kömürden falan mı acaba?
Kömür değildir otomatikten olabilir lehimleri kırılabiliyor tam elektrik alamadığı için başlamıyor kıpradıkça lehim oynuyor marş basıyor bu bir tahmin bundan değilse kollektör lehimlerinde problem olabilir kısaca marş sökülecek bakılacak
Anladım mustafa abi teşekkür ederim. Akşam üstü elektrikçiye göstereyim bakalım ne diyecek.
Elektrikciye gittim marş otomatiğinden olabilir dedi. Söktü, mengeneye bağlayıp denerken kollektörde kısa devre olduğunu fark etti onunla uğraştı, yan sanayi köllektör takılmış, kömürler değişti, marş otomatigini de degistirelim dedi parcaciya sordum 360 lira dedi sadece otomatiğe degistirmekten vazgeçtim. Internette 150 lira otomatiğin fiyatı. Birde kontaktan marsa gelen artı kabloya röle bağladı. Işıklar neredeyse hiç kısılmiyor artık. 50 lira işcilik verdim. Sorun devam ederse internetten otomatik alıp taktırmayı düşünüyorum.
Otomatiği değiştirmeye gerek yok tamir edilebilecek bir parça kollektörde problem olduğunda bazen değişmesi gerekebiliyor.Yapılan işçilik seni uzun süre götürecektir rölede takılmış iyi etmiş ustan 50 lira da bişey değil buna göre
@Falcon417 Umarım götürür mustafa abi ama röle baya fark ettiriyor ya Smile
Evet marşın rahat çalışması için otomatiğe röle bağlanması faydalı bir iş :ok
Fiyatlar çokmuş bizim araçta aynı bakalım bizde ne çıkacak geçmiş olsun
Sayfalar: 1 2