Tofas Team

Tam Versiyon: km saat eksik gösteriyor..acaba katedilen mesafeyi de eksikmi gösterir..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
arkadaşlar 88 131 doğan aracımda hız ölçer 10-15 km eksik gösteriyor. gps le denedim..hız eksik gösteren km saat kat edilen mesafeyide alt sayaçda eksik mi gösterir..
Emin olamadım ama onuda deneyin bence
Aynı sorun benim aracımda da var ben jant ebatlarının büyük olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
@Cihatbug Hayır alakası yok dişliden kaynaklanıyor ya da göstergenin kendisi arızalıdır
@Falcon417 daha önceleri izlemiş olduğum yurt dışı araç toplama vidyolarında jant ebatının büyümesiyle hız göstergesinde sapma olacağını bundan dolayı km dişlisinin değiştirildiğini izlemiştim. Mantıken de jant ebat orjinalin dışına çıkınca tekerlek dönme çapı değiştiği için sapma olabileceği kafama yatmıştı.
@Cihatbug Gerek cihazlarla gerek orjinal araçlarla seyir halinde test ettiğimizde fark göremedik olsa bile böyle 10-15km atacak kadar farketmez bizim ki gibi analog araçlarda durum böyle.Bir sorun varsa başka araçlara da bakarak son kanıya varmak gerek ama ben dişli ve gösterge arızası olabilir diyorum
@Falcon417 tabiki senin söylediğinde ihtimaller çerçevesinde bunu en güzel çözmenin yolu araca orjinal  jant lastik takıp denemek.

Benim aracımda mesela hız arttıkça sapma artıyor 70 km hızla giderken gördüğüm sapma ile 100-110 km hızla giderken gördüğüm sapma değeri aynı değil.
@Cihatbug Aslında şöyle bir ayrıntı var benim araçta slx tip gösterge var belkide 180lik eski göstergelerde böyle bir sorun oluyordur belki
teker ebatıyla ilgili arkadaşlar aracın hızı mekanik olarak ölçüldüğünden takılan teker ebatı büyük yada ufaksa km farklı gösterecektir dişli aynı kaldığı için eksik yada fazla gösterir şu link verdiğim
siyeye bakarak teker ebatlarını değiştirirseniz kaç km fark ettiğini görürsünüz

www.tahomaworld.com/tirecalc
@Falcon417 şimdi şöyle gösterge bozuk ise bu slx veya eski tip olmasının önemi yok fakat bozuk değilse ve jant  lastik çapı büyütülmüş ise dönme çapının arttığından dolayı sapma oluyor.Şöyle düşün latik çevresi büyüdüğü için misal veriyorum 1 mt yi 10 turda tamamlaması gerekiyorsa 9 turda tamamlıyor veya tam tersi.
Sayfalar: 1 2 3