Tofas Team

Tam Versiyon: Sigorta
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamün aleyküm herkese yeni araç aldığımızda hemen aldığımız gün sgorta yaptırmamızmı gerekiyor yoksa belli bir süresi varmıdır birde sigortası olmayan aracı satabiliyormuyuz ?
Aleykümselam sigorta satışa engel değil bildiğim kadarıyla yeni aracın sigortasını yaptırmak için 20 gün mühleti var diyen oldu 1 hafta içinde yaptır diyende bunun bende tam olarak ne olduğunu anlayamadım
Aracın satışını aldığımızda sigortayı hemen yaptırmamız tamamen bizim yararımıza olacaktır. Çünkü Allah göstermesin herhangi bir kaza bela durumu olsa kesinlikle sigortan yok. Noterde 15 günlük sigorta müsaden var deniliyor ama öyle bir durum söz konusu değil. Polis çevirmesinde istenilirse size sigortasızlık ceza yazılabiliyor.
Eskide noter tescilli yapılırken sigorta isteniyordu suan istenmiyor zaten araç sahibi değiştiği için sigorta araçtan düşüyor

cezai işlem uygulanır sigortasız araç
Genelde polis cevirdiginde noter kagidi yaninizda olsun genelde polis 1 hafta gecmemis ise 1.cevirmede uyari 2. De ceza kesiyorlar yani onlara kalmis bise tabi uyari vermeyedebilir. Bu soylediklerim suan yanimdaki trafik polisinden aldigim cevaplardir Smile Yaptirin 15 gun kar edecem diye ceza yemeyin.
(16.07.2019, 15:09)Kamanli40 yazdı: [ -> ]Genelde polis cevirdiginde noter kagidi yaninizda olsun genelde polis 1 hafta gecmemis ise 1.cevirmede uyari 2. De ceza kesiyorlar yani onlara kalmis bise tabi uyari vermeyedebilir. Bu soylediklerim suan yanimdaki trafik polisinden aldigim cevaplardir Smile Yaptirin 15 gun kar edecem diye ceza yemeyin.

Valla bana uyarı değil para cezası yazdı
Normal şartlarda sigortasız aracın trafiğe çıkışı yasak yanınızda noter satış belgesinin olmadı bu durumu değiştirmez herhangi bir kazaya karışılması durumunda sigortasız araç kullanmaktan bir ceza sigortasız araç bağlama ve üzerine birde kazaya karıştığınız da haklı da olsanız tamamen haksız sayılmanız ve masrafların size yansıtılması var bu yüzden araç satış belgesine güvenmemenizi öneririm sigortasız gezmenin sıkıntısı çok
Yorumlarınız için teşekkür ederim 1 hafta kadar ceza yesemdew yemesemde sigortasız binmem lazım 2 araba oldu borç var bişeyler yapacam allah izin verirse olduğu kadar olmadığı kader eğer sigortasız yakalanırsam 90 lira para cezası veriyormuş aracı çekiyormuş birde otopark parası 10 20 tl arası değişiyormuş 250 lira gibi bişey tutuyor sigorta yaptırsam daha karda olurum yakalanırsam 250 ye yazık olur parçalanamam bu aralar arabanın plakasınıda değiştirdim 01 ADA yaptılar 3 harf olsun istemezdim ama ada gelmesi iyi oldu allah utanırmasın inşallah .

@Falcon417 bu plakayı seçme gibi bi şansımız yokmuş ne varsa oymuş abi
Hayırlısı olsun hakkında ne diyelim umarım rabbim işini rast getirir
eyvallah Smile
Sayfalar: 1 2