Tofas Team

Tam Versiyon: Lpg'de cut off yapmak için hangi kesiciyi kullanmalı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar merhaba, bugün slx aracım için lpg de çalışması için gereken düzeneği kurdum. Sitemizde bu konuda sayfa mevcut ve aynı şekilde uyguladim. Aklima takılan bi konu var sadece. Sadece lpg regülatöründeki kesiciyi röle ile sisteme bağladım. Bağlantı bu şekilde mi olmalı yoksa diğer kesicileride mi bağlamalıyım röleye. Cut off yapan bilen arkadaşlar varsa yorumları merak ediyorum.

http://www.tofasteam.com/konu-tofas-cut-off-sistemi-27061?highlight=Cut+off

Bu konudaki bağlantıyı tamamen aynı şekilde uyguladım. Bugün 30 dakika kullandım harhangi bir sorun yok hatta sanırım hararete olumlu faydası bile oldu.

Aklima takılan tek soru sadece beyin kesicisini mi kullanacagiz ve sadece beyin kesicisini kullanirsak beyine falan hasar verir mi?
tek beyin kesicisi yeterli bence. gelişmeleri yazarsın abi. kesicinin sürekli açıp kapatması nasıl etkiler bakmak lazım. çok açıp kapatması çabuk bozulur mu acaba.
Bakalim nasil bi değişiklik olacak neler olacak ara ara yazarım buraya tabii
Bende düşündüm uygulamayı ve düşündümki vites değiştirirken falan aç kapa yapmasın diye araya zaman ayarlı röle falan koyabiliriz 1- 1.5 sn falan atıyorum vites değişirken aç kapa yapmasın bayır inerken ışığa yaklaşırken falan kapasın sizce nasıl olur?
(14.07.2019, 00:45)İstebu81 yazdı: [ -> ]Bende düşündüm uygulamayı ve düşündümki vites değiştirirken falan aç kapa yapmasın diye araya zaman ayarlı röle falan koyabiliriz 1- 1.5 sn falan atıyorum vites değişirken aç kapa yapmasın bayır inerken ışığa yaklaşırken falan kapasın sizce nasıl olur?

Karbüratördeki cut-off sistemini simüle edeceği için stop etmez. Zaten cut off sistemi araç rölanti devrine yaklaşınca devreden çıkarak stop etmesini önler, eğer benzinde yokuş aşağı inerken motor devri rölantiye yaklaşırsa yine devreden çıkarak yakıt gönderir yani zaman rölesine gerek yok
Orası kesinlikle öyle ben lpg yi kapatıp açan anahtarın ömrü için dediydim tam yazamamışım kusuruma bakmayın
Arkadaşlar ara ara kullanıp deniyorum, stop etme falan kesimlikle olmuyor ama sanki vites geçişi esnasında yakıt kesilmese 2 3 saniye kadar daha güzel olacak. Malûm defransiyeldeki boşluk biraz hissediliyo devir hızlıca düştüğü için.

2 3 saniye gecikmeli devreye girmesi için fikri olan varsa değerlendirebilirim.
(14.07.2019, 22:58)dejavu_2088 yazdı: [ -> ]Arkadaşlar ara ara kullanıp deniyorum, stop etme falan kesimlikle olmuyor ama sanki vites geçişi esnasında yakıt kesilmese 2 3 saniye kadar daha güzel olacak. Malûm defransiyeldeki boşluk biraz hissediliyo devir hızlıca düştüğü için.

2 3 saniye gecikmeli devreye girmesi için fikri olan varsa değerlendirebilirim.
Anicim dediğim gibi işte o araya kabloya zaman gecikmeli ayarlanabilir röleler var kontrol kalemiyle ayarlıyosun zamanını ondan takabilirsin

[Resim: Screenshot-20190715-021149.png]
Bundan bahsediyorum
@İstebu81 bakayim bakalım mantıklı walla
bence cut off da kullanacağın kesiciyi ekstradan atmalısın normal kesiciden sonra. eğer ki sürekli aç kapa yaptığında bozulacaksa cutoff un kesicisi bozulsun. bozulursa da iptal edersin araç lpgde çalışmaya yine devam eder.
Sayfalar: 1 2