Tofas Team

Tam Versiyon: Kafama takılanlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
1- Araçlarımızın motor altı açık olduğundan alttan giren rüzgar motora çarparak yüksek hızlarda aracı tutuyor. Uzun yolda bunu hissediyorum. Motorun alt aksaamları salıncak ve ara destek demiri sürekli su ve rüzgar yiyerek paslanıyor. Avrupa arabalardaki alt kapaktan (adını tam bilmiyorum) Bizim araçlara uydurabilirmiyiz? Sert plastik-bakalit bi motor altı kapağı aerodinamizm ve motor koruma açısından çok iyi olurdu bunu deneyen yada bilgisi olan varmı?

2- Bizim araçların orjinal egzosu Matay marka olan mıdır?
Altı komple sac kapattırabilirsiniz ya da tamponun aşağıya doğru uzatabilirsiniz.
Alt Salıncak tüm arabalarda açıkda onu kapatmak zor olur.Yalnız iki çeşit var biri karter muhafazası demir olur karteri koruma amaçlıdır taş vs çarpıpda direk karteri delmesin diye çoğu araçta vardır.Tofaşdaki karter muhafazasıda alttaki o 2 demir çubuk.Birde hava sürtünmesini engellemek için yapılan misal ferrarinin hangi modeli tam hatırlayamadım altına bakarsanız oyuncak araba gibi sadece tekerler açıktadır geri kalan heryer kapalıdır buda havanın şanzuman şaft gibi elemanların geçtiği boşluklarda direnç oluşturmasını engellemektedir.Misal yeni Focuslarda keçedendir karter muhafazası.BMW'nin yeni modellerinde demir muhafaza yok daha çok kompozit malzeme.

Dediğini malzemelerle yapılabilir.Faydası olur diye düşünüyorum.Hatta işi abartırp aracın altını kasanın esnemesine göre stepne'nin altı şaft boşluğu şanzuman boşluğu da rüzgar direncini kıracak şekilde kapatılırsa bayağı fayadası olur.Takoz karlık bile azda olsa etki ediyor.Araç altına ne kadar az hava alır aldığı havada ne kadar az direnç yaparsa araç o kadar iyi ivmelenecektir.yalnız sizin istediğii karter muhafazası değil sizde zaten muhafaza var orjinalinde siz bakalitten vs malzemeden aracın altını kapatacaksınız rüzgar hiç motora filan çarpmadan direk arkaya gidecek.

Aynı rampadan doğanı salıyorum rampa sonunda 110 diyor megane I'i salıyorum boşta 140 diyor.Aerodinamik çok etki ediyor.
Hafif bi malzeme lazım buna, sac da ne kadar dayanıklı olur ? Confused ama bir yolu bulunursa on numara olur. kucaklamakla yarmak arasında büyük fark olacağı şüphesiz rüzgarı. Takipçisiyim arkadaşlar örnek olun bize Big Grin
[Resim: image163copybz8.jpg]
Bunun gibi.
[Resim: image165copywl6.jpg]
06KRL06 arkadaşım benim aklımdakini ayrıntılı anlatmış sağolsun aynen dediğin gibi bişey düşünüyorum birader ama sacdan değil. Paslanma ve oksitlenmeden kaçmak lazım bu konuda. Rüzgar motor ve alt aksaamlara çarpmadan arkadan çıkmalı. Hem ivmelenme hemde yakıt tasarrufunda ciddi etki yapacağını düşünüyorum.
Aracı kullanırken rüzgarın arabayı yavaşlattığını hissediyorum ve çok gıcık bir durum. Plastik yada bakalit bir kapakla bu durum halledilebilir boşuna böyle kullanıyoruz. İzmirdeyim buralardan da bakacam ancak memlekete Angaraya gidince etraflıca bakacam bu parçaya..

Kapağı taktırıp arabanın altını komple ziftletecem ses yalıtımını da güçlendirmek için..