Tofas Team

Tam Versiyon: Sisleri selektör ile bağlama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar

Sitede bulamadım belki vardır. Sisleri selektör yaparken de yakmak istiyorum. Uzun açtığımda sisler ile beraber yanicak fakat sadece sisleri yaktigimda uzunlar yanmasın istiyorum nasıl yapabilirim. Fazla elektrik bilgim yok ama biraz tarif ederseniz yapmaya çalışacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
Aynı şeyi bende yapmak istiyorum . Araya bir anahtar koyarız muayeneden geçerken sıkıntı da olmaz
H4 ampul koyup kısa devresini sislerden gelen artı kablosuna, uzun devresini uzun far artı kablosuna şase kablosunu da direk şase alacak şekilde baglayacaksin.
Far fişindeki uzun artısını alıp sis rölesinin anahtardan gelen kablosuna bağlamak araya da 6 amperlik diyot koymak lazım ki geri dönüş olmasın başka türlüsü gelmedi aklıma
@Falcon417 Mustafa abi site de hep okuyorum onun artısını alıp bunun eksisine bağlayın filan yazıyor da ben biraz acemyim o kabloların hangisi artı hangisi eksi nasıl bile bilirim elimde multimetre var onunla ölçülür mü nasıl ölçmem gerekir ? Bilgin var mı bu konuda ?
Rölenin ya 85 ya 86 bacağına sis düğmesinden artı geliyordur bu ikisinden birisi kaportaya bağlıdır diğeri düğmeden gelen artıdır böyle anlarsın
Far ampulüne arkadan bakınca sağda dikine duran bacak uzunların artısıdır

[Resim: 29474d1244310943-headlight-wiring-100_0396.jpg]