Tofas Team

Tam Versiyon: Direksiyon çok ağır
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
cümleten s.a kardeşlerim.Direksiyon kutusu bitik olduğundan  sıfır olarak sismak marka ile değiştirdim. Lastik hava basınçları tam olmasına rağmen direksiyon çok ağır acaba aldığım direksiyon kutusu fabrika çıkışlı arızalı mı yoksa yapmam gereken bir ayar mı var şimdiden teşekkürler yorum ve önerileriniz için.
Direksiyonu çevirirken direksiyon kutusu hareket ediyor mu abi?Tam sabit mi?
@ozturk46  direksiyonu çevirirken kutunun hareket edip etmediğini nasıl anlarım hiç dikkat etmedim böyle bir şeye  Huh
Bir kişiden yardım alman gerek abi kutunun kendi hareket etmeyecek rot kolları değil sen çevirirsin o bakar.
Öndüzen rot ayarı iyi yapılmamıştır belki bir de kutunun altında yumuşatmak için bir ayar var rotçuya söyle az gevşetsin abi
Rot başi felan yeniyse bir müddet sıkı olur abi. Yeni kutununda etkisi vardir. Bir müddet bin. Geçmezse ya bi rotcuya gidersin ya da sen az kutudaki vidadan gevsetirsin. Bu gun baktim ben o ayar vidasina. Bende de hafif boşluk var. Bi tane segamni var. Onu çıkarınca sıkıyorsun. Direksiyon zorlaniyor. Hatta toparlamadi bile dönüşlerde. Tekrar eski haline getirdim
@Falcon417 Direksiyon kutusu değişirken rotlar da değişmişti rot ayarınıda yaptırmıştım dediğin gibi belki iyi ayar yapamadılar. Olmadı son çare rot ayarına baktırıp kutudaki vidadan ayar yaptıracağım.


@ahmet27 evet kardeşim dediğin mantıklı geldi kutu ve rotlar yeni belki zamanla yumuşar olmazda dediğin gibi yapacağım .

Bu durumda yeni kutu arızalımı? seçeneğini kaldırıyorum.
Ben ön duzen yaptırdığımda çok sert geldi. 1 2 haftaya ayarını buldu.
Diğer bir konu daha var aynı sorun nerdeyse  Smile  direksiyon kutusunun üzerinde yani şöför tarafında bir ayar vidası var. üzerinde ayarı bozmaması icin kilitli pulu var. 10 numara anahtar ile sökmen gerekiyor 13 de olabilir tam hatırlamıyorum ama 10 olması lazım. o pulu boşa çıkardıktan sonra ayar vidasını, direksiyon eğer çok yumusak ise biraz sık dene duruma göre toparlama düzeldiyse kilidini tak ve işlemi sonlandır. Tam aksine direksiyon sert ve toparlamıyorsa o zamanda vidayı biraz gevşet pulu tekrar kilitle ve teste çık düzeldi ise tamamdır düzelmediyse o ayar vidasından istediğin ayara gelene kadar hafif hafif deneme yanılma yoluyla uğras. yalnız ne olursa olsun emniyet için her denemende o kilit pulunu kilitlemeyi unutma. Aracı şöför kapısı tarafından krikoya kaldır direksiyon kutusunun üzerine bakınca dediğim ayar vidasını göreceksiniz.  Smile

Daha da olmuyorsa, rot ayarından yapar. Ayrıca direksiyon mafsalının kutuya girdi kısımın üzerinde bi mafsal daha var o kısmı yağlayabilirsiniz. Haricinde Rot baslarını yağlayabilirsiniz. Körükleri kontrol edin patlak varsa toz almıştır. Yenisini takarken yırtılmış olabilir.
Benim direksiyonun kelepçe lastiği bitikti ama direksiyon çok yumuşaktı kelepçe lastiklerini yenileyince direksiyon bana ağırlık, sağa sola çekme vede takılma hissi verdi. ustaya gittim direksiyon ağırlığı için sen eskiye alışmışsın bu şekilde olması gerekir dedi çekme ve takılma için bir yığın sebep saydı bende diresiyon kutusu çıkış milindeki direksiyon mafsalının giripte sabitlendiği cıvatayı gevşettim mafsalı wd40 ile temizledim sıvı gres sıktım direksiyonu sekiz on kez sağ sol tam tur çevirdim tekrar somunu sıktım ne çekme nede takılma kalmadı direksiyon tamiratı yada değişimi bağlantı sonrası mafsal sıkışması olabiliyor bağlantı somununu gevşeterek vede temizleyip yağlama yaparakmafsalı rahat çalışabileceği bir pozisyona kaydırabiliriz ben sıkıntımı bu şekilde aştım dieksiyondaki hafif ağırlık içinse ustanın dediği gibi evet gerçekten böyle olmalıymış diyorum.seyir halinde takılma zorlanma yada sağa sola çekme hissetmiyorsan sıkıntı yok alışırsın.
Sayfalar: 1 2