Tofas Team

Tam Versiyon: Su Eksilirse Işık Yansın(sistem)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Arkadaslar bu calısmayı bır arkadasımız baska bır sıtede yaptı.İsmin Oguzhandır...Ellerıne saglık dıyorum cok ılgımı cektı ve sızlerle paylasmak ıcın ızın ıstedım ve ıste buradaaa.....
Dırek alıntı''

''Bu Projenin Yapılış Amacı : Benim aracım radyatör suyu eksikliğinden dolayı hararet 120 yaptı.Ve üst kapak contası yaktım.Benim gibi bir hale düşmemeniz için ve benimde tekrar düşmemem için yaptığım bir proje.Aslında yeni tip araçlardaki sistemi bizim eski tip araçlara uygulamak.
Projenin çalışma prensibi : Depoya takılan şamandıra sayesinde su eksildiğinde bizi uyararak lamba yakması.
Gerekli malzemeler:
Olmassa olmaz malzemeler : 1.5 metre çiftli hoparlör kablosu,Şamandıra,duy ve ampul,bant
Sağda solda emanet alacağını malzemeler : Marangozlardaki mini delme aparatı.Tornavida,yan keski,karga burnu,Şarjlı Matkap
Resimde solda duran şamandıra,Ortadaki delme aparatı,Sağdaki Şarjlı matkap,Şimdi alıyoruz elimizde şarjı matkapa taktığımız delme aparatını.Ve Su deposunu.Şamandıranın tamamen indiğinde herhangi bir yere çarpmayacak şekilde olduğunu bildiğimiz bir yerden başlıyoruz su depomuzu delmeye.Delinmiş Hali:Sonra şamandıramızı alıp oturtuyoruz.Şamandıramız zaten sıkı sıkıya oturacaktır.Üzerinde bulunan contası sayesinde herhangi bir su kaçırma olayı olmuyor.
Not:Şamandıra aslında böyle değil.Bu şamandıranın tam tepe noktasında birde kapağı vardı.Bana bu şekilde gerektiği için ben kapağını kestim.Bu şamandıra LADA araçlarının su deposunun şamandırası.Eğer gidip LADA parçacısına:'Bana Radyatör yedek su deposunun şamandırasını verirmisin'dediğinizde size bunu verecektir.şin mekanik montaj kısmı bitti.Geldik Elektirik bağlantılarına.Biliyoruz ki bu şamandıranın görevi su bittiğinde üzerinde bulunan 2 ucu birbirine kısa devre yaptırmasıdır.Bir nevi Anahtar vazifesi.
Öncelikle benim aracımda bulunan boş lamba yuvasına(Tofaşın bu lamba yerini koymasındaki amaç nedir daha anlamış değilim ) ; 1.5 metrelik hoparlör kablosunu lehimlediğim ampülu oturtuyorum.Ardından O Lambadan gelen 2 ucu motor bölümüne kadar getiriyorum.Bu uçlardan bir tanesini(yönü farketmiyor çünkü normal dipsiz park ampulu taktım.)Şamandıramızın bir ucuna fiş soketi sayesinde oturtuyoruz.
Sonra geliyoruz diğer ucumuza.Bu uç için bize +12 lazım.Bunu aküden bile alabiliriz.Eğer aküden alırsak;Su bittiğinde aracın içinde olmasak dahi lamba yanacaktır.Buda bizim akümüze bir mikarda olsa zarar verecektir.Bunun için bize kontağı açtığımızda +12v verecek kapattığımızda voltaj vermeyecek bir yer olması lazımdır.Buda Aracımızın Ataşleme bobininde var.
Yani ampulden gelen diğer kabloyu Ateşleme bobininde araya 10A sigorta atarak bağlıyoruz.Son işlem olarak şamandıramızda boş kalan bir uç bulunmakta.Buradan yine bir fiş soketi sayesinde Şaseye bir uç bağlıyoruz.
Not:FİŞler normal fiş değil Mini FİşTüm İşlemimiz bitti.Sistemin çalışıp çalışmadığını anlamak için kontağı çeviriyoruz.Şuan lambamızın yanmış olması gerekiyor.Çünkü depoda su yok.Bir arkadaşımızı Direksiyona oturtuyoruz.Ve başlıyoruz depoyu doldurmaya.Taaaki arkadaşınız sizi lambanın söndüğünü uyarana kadar.Uyardıktan sonra orayı işaretleyin.Ve suyunseviyesini görüp kafanıza yazın bu araç bu suyla nereye kadar gidebilir.Çünkü yoldasınız lamba yandı diyelim.eve gidene kadar idare edermi etmezmi hesabını kafanızdan ayarlayın.

Yalnız şöyle bişiy var su tam şamandıranın açılıp kapandığı bir noktaya geldiğinde aracı salladığınız zaman lambada yanıp sönüyor.

[Resim: n9it36fh1jod8fguwu1.jpg]
[Resim: ckhlyfue5qotfvrhc4l.jpg]
[Resim: kj9fxdv24jhtu9v4w5f.jpg][Resim: xy0dp7okdmk0m6g2h27.jpg][Resim: w2fcgzsao4y807t3x7dy.jpg][Resim: b3dkt3z7eruu8npewu.jpg]
Anaaaa benim proje..Ali Abi iyiki bakmışım yoksa ben ekliyordum şimdi.....

Ayrıca Araba bakımdan çıktı radyatör değişti değiştireli 1.5 ay oldu.Daha lamba yanmadı.Radyatör Kale 3 lü Süper
bencede çok gerekli ve güzel bir proje ellerine saglık diyorum yapan kişinin paylaşm içn tşkler
Oguzhan'ın kendı el emegıdır...tesekkur edıyorz
Müşürü biraz daha aşağıya alma imkanı yok mudur? En azından su minimum seviyenin 2-3cm üzerine geldiğinde, aracı sallayınca yanıp sönerek dikkat çekse yine faydası olur.
(14.06.2010, 15:17)Mcfacia07 yazdı: [ -> ]Oğuzhan abi diğer fikir diğer araçlarada oluyormu bende deniyeyim

Tabi neden olmasın yeterki Su deposunun boyu tutsun.Aslında tutmasınında gereği yok.Kendi şamandıranızıda yapabilirsinizde uğraşmamak için yaptım ben bunu.

Kendi Şamandıranı Nasıl yapıcaksın anlatayım.
bidonun kapağının üzerinde 2 tane () şeklinde plaka yapıştıacaksın bunların üzerine bir metal gelip birbirine değdiğindeışığı yapacak.Bir nevi anahtar sistemi.
(O) şeklinde otradan deliği deleceksin.Herhangi bir plastik çubuğu bunun içinden geçireceksin.şişenin içine gelen kısma temiz bir küçük buzdolabı köpüğü koyacaksın.Yada balıkçılarda olan oltanın havada kalması için olan dubada koyacaksın.Diğer tarafına metal bir tapa yapacaksın.Suyu koyunca su dubayı kaldıracak metal tapa () ya değmeyecek anahtarlama olmadığı için lamba yanmayacak.Su eksildiğinde tapa deki metal bu iki ayrı () etali birbine değdirecek lambayı yakacak.Plastik çubuğu keserek minimum ve maksimum noktayı bulabilirsiniz.

Ama boşuna uğraşmayın febrika yapmış takın kullanın derim.

(14.06.2010, 17:11)Cihangir KALKAN yazdı: [ -> ]Müşürü biraz daha aşağıya alma imkanı yok mudur? En azından su minimum seviyenin 2-3cm üzerine geldiğinde, aracı sallayınca yanıp sönerek dikkat çekse yine faydası olur.
Müşür zaten en uygun yerinde.Zaten anlattığın görevi yapıyor.
(15.06.2010, 19:22)BaSKaN yazdı: [ -> ]Bu şamandıranın fiyatını biliyormusunuz..?

Pazarlıksız 15 Tl ye almıştım.Pazarlık yaparsanız eminim 10 tlye alırsınız.Benim Vaktim yoktu.
(16.06.2010, 12:46)aslanz61 yazdı: [ -> ]o lambanın yeri niye boş ben onu anlaamadımSmilegöstergenin kenarlarında sağ tarafta üstte sis gösterge lambası altından emniyet kemeri ikaz lambası sol tarafta üstte arka sis gösterge lambası altındada yağ lambası var.sizdeki niye boş

Benim aracımda sisler tek çıkış.Yani Ön arka ayrımı yok...Bundan dolayıdırki Boş olan yeri doldurmak lazım..... Smile)
Tahsin abi sen tamponun altını boyamıştın o ne oldu resim atsan bi forum şenlensin ya Smile
Forumda resim ekleme anlatılmış abi forum kullanımı başlığı altında
Sayfalar: 1 2 3 4