Tofas Team

Tam Versiyon: Merkezi Kilit Problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar.
Merkezi kilitte bir sorun yaşıyorum. Sağ arka kapı hiç çalışmıyor. Diğer kapılarda da şöför kapısından kilitlediğim zaman sol iki kapı kilitlenip hemen geri atıyor sağda hareket olmuyor. Sağ ön kapıdan denediğim zaman da sağ ön ve sol iki kapıyı normal şekilde kilitleyip açabiliyor sıkıntısız. Problem nerede olabilir?
Tesisatta kırık var halıyı kaldırıp kabloları takip etmen gerek
@Falcon417 Tepe lambası için dağıtıp toplamıştım yine mi halı sökülecek Frown
Teşekkür ederim takip edeyim yarın erken bitirirsem işimi ona girişeyim en iyisi. Sağ ön kapıya giden hat üzerinde midir bu kırık?
Şöför kapısındaki motorun değişmesi lazım içine su almış malesef,sağ arka kapı belki eşikte  belki kapı arasında artık bir yerde kırılmış bence denemek için motorun kablolarına lamba bağlayıp test edebilirsin kapı motoruna da elektrik verip çalışıp çalışmadığını görebilirsin motor bozuksa o da değişecek
(25.04.2019, 23:41)Falcon417 yazdı: [ -> ]Şöför kapısındaki motorun değişmesi lazım içine su almış malesef,sağ arka kapı belki eşikte  belki kapı arasında artık bir yerde kırılmış bence denemek için motorun kablolarına lamba bağlayıp test edebilirsin kapı motoruna da elektrik verip çalışıp çalışmadığını görebilirsin motor bozuksa o da değişecek

Ölçü aletim var onunla testi yaparım sağ arka kapı için. Şöför kapısındaki motor da su alma problemi varsa sağ ön kapıdan kilitleyip açınca sorunsuz çalışması normal mi?
Merhaba abi
Son yazdığından şöyle birşey çıkarttım sağ kapıyı anahtarla kitleyince bütün kapilar kitlenmiyorsa sadece o kapi kilitleniyorsa:
Sağ ön kapıda normal arka kapı motoru takılı ise yada kablo bağlantıları yapılmadıysa evet normal
sağ arka kapı nın motorunu değiştirmen gerek..sağ ön kapıdan ilk tetiği alıyor diğer motorlar yani normal bu tesisatın bağlanma şekli ile alakalı..
(25.04.2019, 23:53)Akinakman yazdı: [ -> ]Ölçü aletim var onunla testi yaparım sağ arka kapı için. Şöför kapısındaki motor da su alma problemi varsa sağ ön kapıdan kilitleyip açınca sorunsuz çalışması normal mi?

Motorlar merkezi kilit rölesine bağlı elektrik röleden gidiyor motorlara yeşil ve mavi kablolar motoru hareketlendiren kablolardır ön kapılarda bunlardan hariç 3 kablo daha bulunur bunlar tetikleme kablolarıdır merkezi kilit rölesini tetiklerler şöför kapısındaki motorda tetik işi çalışmıyor belli ki o sebeple değişmesi gerek
(25.04.2019, 23:59)MoD16 yazdı: [ -> ]Merhaba abi
Son yazdığından şöyle birşey çıkarttım sağ kapıyı anahtarla kitleyince bütün kapilar kitlenmiyorsa sadece o kapi kilitleniyorsa:
Sağ ön kapıda normal arka kapı motoru takılı ise yada kablo bağlantıları yapılmadıysa evet normal

Sağ ön kapıdan kilitleyince normal şekilde kilitlenip açılıyor kapılar.

(26.04.2019, 00:24)Falcon417 yazdı: [ -> ]Motorlar merkezi kilit rölesine bağlı elektrik röleden gidiyor motorlara yeşil ve mavi kablolar motoru hareketlendiren kablolardır ön kapılarda bunlardan hariç 3 kablo daha bulunur bunlar tetikleme kablolarıdır merkezi kilit rölesini tetiklerler şöför kapısındaki motorda tetik işi çalışmıyor belli ki o sebeple değişmesi gerek

Bu daha açıklayıcı oldu teşekkür ederim.