Tofas Team

Tam Versiyon: Motoru Yıkattım (Başıma Gelenler)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Aracımı muayeneye hazırlık diye motoru yağ lekelerini yıkatıp temizletelim dedik. Neyse götürdük yıkamacıya enjeksiyon beynini poşetle sardım, adam ilaç sıktı bekledi sonra komple kompresörlü suyla su vurmaya başladı motora üstten girdi alttan çıktı. Aynı işlemi iki kez yaptı sonra hava tuttu kuruladı, parlatıcıyla parlattı buraya kadar herşey normal. Motoru çalışrın dedi, benimde aklıma gelip bujileri bağlantıları hiç kontrol etmedim. Arabayı çalıştırmadan önce enjeksiyon lambasının sönmesini bekler öyle çalıştırırım normalde, bu sefer bekledim sönmedi. Neyse çalıştırdım çalıştı bi seferde biraz gaz verdim sabit şekilde sonra benzine aldım aracı biraz daha çalıştı tak stop etti. Sonra hava filtresinin olduğu kapağı açtım ne göreyim kutunun kenarında birikmiş su vardı. Suyu temizledim kapattım kapağı. Motoru çalıştırdım araç benzinde iken 1400 devirde sabit tutunca gazı kesik kesik gaz yiyor sallama yapıyor. Ayrıca enjeksiyon ikaz lambası aracı çalıştırmadan önce sürekli yanıyor çalıştırınca sönüyor. Yorumlarınızı bekliyorum.
Su kaçmışsa geçermi bilmiyorum akşam oldu enjeksiyon arıza lambası hala yanıyo. durduk yere iş çıktı şimdi
o ilk başlarda sarsıntılı çalışması normal.bende de olmuştu hemde baya sarsıntılıydı ama yıkamacı usta 10 15 dk çalışsın kendine gelir dedi hakkaten de öyle oldu.
Evet aynı şeyler oldu ama araç şuan dediğim gibi enjeksiyon ışığı yanık kalıyo kontak açıkken gaza basınca kesiliyo araç, 1400 devirde yalpalı çalışıyor
Sanki beyne su kaçmış gibi geliyor ama inşallah öyle bişey değildir.Herzaman söyelerim motor yıkamaya karşıyım.Ben de ne zaman yıkatsam mutlaka sorun çıkar.İnşallah en kısa zamanda sorununuzu çözersiniz.
Yarın olmazsa ustaya götürcem bakalım
Kara düzen de pek sorun değil ama tempra motorlarda riskli olabiliyor.Bazı yıkamacılar direk vuruyor suyu ama beyin,filtre bujiler kapatılmalı poşet ya da bi bezle.
Sadece beyini poşetle sarmıştım.

Bu arada araba benzinde gitmiyor direk silkelemeye başlıyor lpg de kullanıyorum
Yüksek ihtimalle Enjektör arızası gibi duruyor ancak işin içine elektronik girince görmeden birşey söylemek zor.
Arabayı bosh serviste bilgisayara bağlattım çıkan hataları sildirdim sadece bitanesi silinmedi oda gez kelebeği potansiyometresi imiş. fikri olan ?
Sayfalar: 1 2