Tofas Team

Tam Versiyon: karbürötörün içine pul kaçtı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar karbürötörü temizlerken içine bir tane pul kaçtı sonra unuttum gaza bastım iyice içine girdi bunu nasıl çıkarabilirim araç kartal 1.6 ie tempra motor.
Sök komple çıkarı sekilde
1 ) Foruma kayıt olan üyeler öncelikle üye tanıtım bilgileri bölümünde tanışma konusu açmalıdır.Tanışma konusu açmayan üyelerimiz forumdan aktif olarak faydalanamazlar, soruları yanıtsız kalır, açmış oldukları konular ise tanıtım yapılana kadar sayfa yöneticileri tarafından kapatılır.
Üye Tanıtım Bilgileri Bölümüne Gitmek İçin Linke Tıklayınız http://www.tofasteam.com/forum-uye-tanitim-bilgileri

karbüratörü çıkarın. manifolda gittiyse onuda sökersiniz. bulana kadar çalıştırmayın.
İnşallah emme manifoldunda kalmıştır.Oradanda aşşağıya gitmişse silindir kapağına inmiştir.O düştüğü kanalda sübap açıksa pistonlara inmiştir Smile Mutlaka pulu çıkarın.Marş yapmayın.Emme manifoldunu sökün siz direkt.Manifoldda kalmamışsa mıknatıs lazım size.
@61KB667 mıknatısla çıkarmı tekrar? Smile çok uzak geliyor banaSmile pistonun içinden çekebilirmi?
bende eski araçta karbüratörü sökmüştüm. pulun biri gece karanlıkta düştü ama içinemi yeremi görmedim. yeri ara tara zorla buldum. yoksa bide manifold işi çıkacaktı
yağcılarda vakum makinası var. sök üst kapağı onla çeksin elbet denk gelir
Bir keresinde bendede oldu aracı söküp topladığımda kazanın vidası çıkmış ve karbüratöre düşmüş puluda 4.Pistona girmiş o sırada araçla uzarken birden subap sesi gibi bi şey geldi ve araba salaklaştı hemen kenara çektim buji kablolarını tek-tek sökerek kontrol ettim 4.bujiyi söktüm ve bujinin ateşleme aralığı kapanmış pistonu üst kısma getirip içine tornavida soktum ki gördüğümle şok oldum düşen pul piston vura vura minik çakıl taşı gibi bişey olmuş neyseki pistona kapağa zarar vermemiş bujiyi ayarladım sonra araba düzeldi