Tofas Team

Tam Versiyon: Devirdaim Pompa Civatası Yalama Oldu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba cümleten.

Şu konuda yaşanan sorunlara rağmen aracın devirdaim pompasını kendim değiştirmek istedim. (Bir kaç ustaya sordum 100 TL ile 200 tl arasında fiyat çıkarttılar.)Bu sebepten kendim değiştirmek istedim. Ama üstteki uzun civata yalama olmuş. Bir türlü çıkmıyor. Ne yapmam lazım çıkması için? Diğerlerini söktüm bu kaldı sadece. Baya uğraştım ama nafile. Hava karardığı için yarına kaldı. Vereceğiniz tavsiyeleri yarın denemeyi düşünüyorum.
o konudaki sorunları sanayiideki usta bizim anlattığımız yöntem ile çözüyor yalama olmuş derken nasıl yalama olmuş civata boşamı dönüyor sökerken ?
(13.04.2019, 20:29)erensipahi yazdı: [ -> ]o konudaki sorunları sanayiideki usta bizim anlattığımız yöntem ile çözüyor yalama olmuş derken nasıl yalama olmuş civata boşamı dönüyor sökerken ?

Anahtar boşa dönüyor.
Civata başını tutmuyor.
Pense ile de denedim ama malesef.
halokant denilen bi sistem var oraya bşey döküyor ısıtıyor  lakak diye oturuyor çok pahalı tutmz genelde eksozcularda oluyor diş açma diye geçer
fena sıkıntı yav kardeşim o iş..yakınında tornacı flan varsa çıkartır onlar
abi arabaya zarar verirmi bilmiyorum ama traktör römorkunda falan yalama olan vidayı eski bir anahtara kaynaklayıp yapıyorduk biz
Benmde aklıma dönmesine engel olmayacak boyda bir demiri kaynatıp çevirmek geldi tabi bu son çare öncesinde ayarlı pense tarzı anahtarlar ile denenebilir veya yıldız anahtarı vidaya geçir anahtar ile vida arasında kalan boşluğa göre düz tornavida koy anahtarın boşa dönmesini engellerse sökülür
avuç taşlama ile düz tornavida girecek şekilde vidanın başına çizik açıcaksın tornavida ile sökebilirsin
Gün boyu epey uğraştım
Civata başı ve pul resmen kaynamış devirdaim pompasına. Tornavida ve çekiş ile sağından solundan girerek vidayı ve pulu boşa çıkarttım. Civata pul ve pompa arasında boşlukta var şimdi.
Demir testeresi bekliyorum. Gelsin civata başını söküp çift somun ile ters düz sıkıp çıkartmayı deneyeceğim. Bu da olmazsa yarın kayakçı getirip somun kaynattırmayı deneyeceğim. Dayım kaynakçı. Ona sordum ısıttığın zaman civata gevşer ve bırakır kendini dedi ama ısıtacak bir malzeme olmadığı için yapamadım malesef.
Civatanin başını kare şeklinde zımpara ile yontaydın öyle deneseydin kesme bence civatanin başını
Sayfalar: 1 2