Tofas Team

Tam Versiyon: Araba Az Daha Yanıyodu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar bugun gidiyorum evime 5 dk yol kaldı zaten bayır aşşağı saldım gidiyor neyse giderken bi yanık kokusu geldi başka yerdendir dedım 4 camda açık çünki neyse 200 mt ilerde bi baktım normalde aracım fanı bile acayip zorlamayla bile 90 anca geçen bi araç bi batım hararet 120'ye dayanmış neyse fark ettiğimde ışıklarda kırmızı yandı durmak zorunda kaldım evime 30.sn'yelik bi yol kaldı ışıklardaki o 1 dk bana bütün ömürümmüş gibi geldi çünki kaputun altındada dumanlar çıkmaya başladı neyse eve geldim baktım suyu felan atmış hep neyse 2 3 saat geçti soğumuşdur artık dedım neyse radyötürün kapağını bi açtım ne göreyim 1 dm su yok neyse su komaya başladım bi zaman sonra alttan şarıltı gelmeye başladı bı baktım boruların teki yarılmış T şeklinde olan borulardandı sanırım neyse yarın gidip hemen boruyu değiştiricem ama kafama takılan soru bu hararet olduğunda neden aracım fanı açmadı acaba ?
Bu sorun benim de başıma geldi daha geçtiğimiz hafta.Radyatör üst kısımdan çatlamış suyu boşaltmış tamamen.Hararet 120 derece oldu öyle farkettim bende.Fan çalışmamasının nedeni de su olmadığı için termostat ta bişeyin sıcaklığını ölçemiyo doğal olarak.
(26.04.2012, 22:19)benbekirya yazdı: [ -> ]Merhaba arkadaşlar bugun gidiyorum evime 5 dk yol kaldı zaten bayır aşşağı saldım gidiyor neyse giderken bi yanık kokusu geldi başka yerdendir dedım 4 camda açık çünki neyse 200 mt ilerde bi baktım normalde aracım fanı bile acayip zorlamayla bile 90 anca geçen bi araç bi batım hararet 120'ye dayanmış neyse fark ettiğimde ışıklarda kırmızı yandı durmak zorunda kaldım evime 30.sn'yelik bi yol kaldı ışıklardaki o 1 dk bana bütün ömürümmüş gibi geldi çünki kaputun altındada dumanlar çıkmaya başladı neyse eve geldim baktım suyu felan atmış hep neyse 2 3 saat geçti soğumuşdur artık dedım neyse radyötürün kapağını bi açtım ne göreyim 1 dm su yok neyse su komaya başladım bi zaman sonra alttan şarıltı gelmeye başladı bı baktım boruların teki yarılmış T şeklinde olan borulardandı sanırım neyse yarın gidip hemen boruyu değiştiricem ama kafama takılan soru bu hararet olduğunda neden aracım fanı açmadı acaba ?

Fan açmamasının iki sebebi vardır
Ya bağlantılarınızda sıkıntı vardır
Yada fan müşürü görevini yerine getirmiyordur...
(26.04.2012, 22:24)Morphadr0n yazdı: [ -> ]Bu sorun benim de başıma geldi daha geçtiğimiz hafta.Radyatör üst kısımdan çatlamış suyu boşaltmış tamamen.Hararet 120 derece oldu öyle farkettim bende.Fan çalışmamasının nedeni de su olmadığı için termostat ta bişeyin sıcaklığını ölçemiyo doğal olarak.

hımm anladım teşekkürler bende öyle düşünmüştüma acaba su olmadığı içinmi açmamıştır diye teşekkürler
bekir kardeşim öncelikle geçmiş olsun .. daha büyük sorunlar çıkmadan eve varmışsın.. benimde hararetten çıkan arızalar korkulu rüyam desek yeri vardır.. harareti önlemek için fan haricinde motora extra pervane taktırdım bunun üstüne birde içeri fan düğmesi bağlattım ve gözüm sürekli göstergelerde oluyor bi anormallik varmı diye.. bugün ise başıma gelen olay şaşırttı beni.. akşam üstü işten eve geldiğimde kaputun altından su damladığını farkettim, kaputu açtığımda radyatörün yedek deposundan her yana su atmış olduğunu gördüm.. merak ettim biraz bekleyip radyatör kapağını açtım su vardı boğazına kadar ve eksilme yoktu suda.. tekrar kapadım radyatörü ve yedek depoya tam doldurmamak esasıyla su ekledim bakalım yarın aynı şeyleri yapacakmı.. o kadar yol gittim hiç böyle olmamıştı
benim araçta da radyatör üst hortumu yarılmıştı kelepçe yerinden. ve hararet 100'e geldi açmadı sirkecide trafikteyim kenara çekene kadar 120 oldu bi açtım su yok bendede su olmadığı için müşir açmıyo fanı dikkat etmek lazım.
geçmiş olsun bekir
Bizim radyatörleri anormal bi yanı da kaptan yeterli suyu emmiyor devire başlamadan. Kutudan su kontrolü yapmayın arkadaşlar. Radyatör kapağından yapın. su eksikse radyatörün üstüne değil kaba su koyun. Ağsınızı su kabına dayayarak sertce ufleyin su baloncuk yapmadan boruları gecip radyatorde yukselsın. taşma noktasına gelince bi arkadasınız ya da acele ile siz radyator kapagını kapatın.
arkadaşlar çok teşekkür ederimn ayrıca serkan kardeşim aynen dedğin gibi su kabı azına kadar dolu duruyor sonra aracı çalıştırdıgımda radyötör kapağını açtım su kabından çok az miktarda su geliyor sızıntı denilecek kadar az
Bağlantılarla falan alakalı değil bu durum su bittiği için müşür sıcak suyu algılayamıyor dolayısıyla fanı açamıyor gözün göstergede olsun bu durumda manuel aç fanı ama her ihtimale karşı kaputu açıp bi kontol et geçmiş olsun inş. conta yakmamışsındır
Sayfalar: 1 2