Tofas Team

Tam Versiyon: Avans ayarı (Araç marş kesiyor.)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Avans ayarını kendi yapma şansım var mı ? Marş yaparken bazen kesik kesik basıyor sıkıntı çıkacak diye korkuyorum.
Avans ayarının avans tabancasıyla yaptırılmasını tavsiye ediyorum kendin deneyeceksen sitede bujiyle yapılan bir yöntem vardı onu deneyebilirsin konu sahibi motor meslekte öğretmendi güvenli yöntemdir
Fakat sorununu biraz daha açabilir misin kesiklik olayını tam oturtamadım kafamda ?
Abi şimdi kontağı çevirdiğimde normal marş alıyor araba kayış dönüyor sonra akü bitmişcesine marşı kesiyor hatta duruyor tekrar marş yapıyor. Muhtemelen şimdi işten çıkınca da olacak istersen bir ses kaydı atıyım.
Avansı az düşür dene distribütörü saat yönünde çevirince avansı kısmış olursun ama bundan değildir muhtemelen marşın kendindedir sıkıntı akü sağlamsa eğer
Daha önce konu açmıştım aracı ortada çalıştırmaya çalışıyorum çalışmaz ise benzinde çalıştırıyorum. normal tek marşta alacak hale gelince zaten böyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama şuan geç çalıştığı için bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Marş motorunda mı sorun vardır ?
Götür elektrikciye mars yaparken çekilen akıma bakın kaç amper çekiyor
Aracı bir gün çalıştırma misal bugün sabah kontak kapat ertesi sabah eğer ölçü aletin varsa akü voltajını ölç tabi bunu kontağı ilk kapadığında daha sonraki voltajı karşılaştırıp akünün ömrünü kontrol edebilirsin birde elektrikcide alternatör durumuna baktır sağlıklı sarj ediyormu kayış kaçırıyor olabilir onlara filan bak
Avanstan yapacagini zannetmiyorum bendede aynı sorun var ama benim sorunum belli aynı sorunu yaşasakta kaynaklar farklı
selam kardeşim dediğin gibi avans sıkı olduğu zaman kasıntılı döner marş Falcon417 kardeşimizin söylediği gibi distribitörü saat yönünde çok az bir şey döndürerek avansı düşürebilirsin.
Aynı sorun bendede vardı multimetre ile aküyü ölçüyodum akü dolu görünüyodu ancak gıv gıv yapıp arasında durur gibi oluyodu ardından hemen ceviriyodu 2 hafta önce bakımda avans ayarınıda ayarlattım gıvlamaz oldu. Aküden başla kontrole eger yetelerliyse avans ayarını yaptır devam ederse marş motoru kalıyor sona.
hepinize teşekkür ederim avansı çok hafif çevirdim şimdilik sıkıntı yok birde tüp sorununu çözersem rahatça bineceğim Allahın izniyle.
Lpgdeki sorun ne peki
Sayfalar: 1 2 3