Tofas Team

Tam Versiyon: Yarida kalan evraklar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
S.a 2015 yilinda sifir bi motorsiklet almiştim sigortasini yaptirdim karakola gidip plakalarini cikartacagimda imza istediler babamin uzerine faturasi oldugundan imza atamadim yani plakasi cikmadi dosya yarida kaldi simdi plakasini cikartmak istiyorum dosyayi alip ne yapmam lazim maliyeti fazla olurmu?
A.selam. Şimdi fatura tarihi geçtiği ve sen ruhsat, plaka işlemlerini halletmediğin için emniyetten ceza yiyebilirsin. Motosikletine YK plaka olarak sigorta yaptırdıktan sonra gerekli evraklarını (uygunluk belgesi,yetki belgesi,ötv makbuzu,fatura,teknik belge) toparlayıp sigorta poliçenle birlikte notere gitmen gerekiyor. Detaylı olarak noterin seni nasıl yönlendireceğini bilmiyorum. Seni emniyetede gönderebilir. Sana büyük ihtimalle geçici plaka-geçici ruhsat verecekler muayene yapabilmen için motosikletini. Ardından motosikletini muayeneye götürüp, muayene işlemlerini tamamladığında geri notere gidip gerçek ruhsatını alıp şoförler cemiyetinden plakanı bastırabilirsin Wink (Benim bildiğim kadarıyla bu şekilde olması lazım ama sen yinede detaylarını sana en yakın noterden gidip öğrenebilirsin)
Sigorta muayene borcu cikarmi karakola tahmini ne kadar oderiz gunu gectigi icin
Ne kadar ödendiğini inançlı bilmiyorum şimdi seni yanlış yönlendirmeyeyim. Sigortanda normalde ilk motosiklet sahiplerine 390-450 arası fiyat çıkıyor senin günü geçtiği için fiyat değişebilir sorman gerekiyor sigortacına. Muayenen büyük ihtimalle geçmiştir onuda tüvtürkten öğrenebilirsin
Eyvallh