Tofas Team

Tam Versiyon: Motor sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba uzun zamandır yoktum ellerinizden öper bir oğlum oldu ve bayadır forumdan uzaktım ve artık yine takipteyim Smile.
Sorunum bayadır beni yoruyor 2 aydan fazladır düzelmeyen sorunumu size sormak istiyorum şimdi şöyle anlatıyım biraz uzun olacak ama şimdiden teşekkürler.

Aracım uzun zamandır tüpte düzgün çalışmıyordu ama benzinde çalıştırıp tüpe çektiğim için çok sorun etmiyordum malum kış ayı geldi ve bir gün sabah ne benzinde nede tüpte çalışmadı ustayı aradım geldi çalıştırdı arabayı aldı platini meksefeyi değiştirdi subap ayarı yaptı gel al dedi neyse gittim aldım. bana çalıştırırken ortada çalıştırmamı benzinde boğmamamı söyledi bir iki gün daha bindim öylece sonra bir tüpcüye uğrayıp tüpte neden çalışmadığına bakalım dedik bana tesisatı değiştirirsek düzelir dedi bende değiştirdim ve aldık başımıza belayı :/. neyse değiştik yine çalışmadı motorcu geldi avans ayarıyla falan uğraştı ateşlemede sorun yok dedi yedekte buji kablosu vardı onları taktık falan derken güç bela çalıştı bir iki marş yaptık sorun gözükmüyor dedi işe geçtim akşam işten çıktım ve araba hiç çalışmadı yine akü bitti ertesi gün çıktığımda takviye attık biraz avansla oynadım çalıştırdım sonra araç gitmez oldu sanayiye bıraktım motorcum avans ayarını tekrar yaptı platini fln kontrol etti bir kaç gün orda bıraktım sabah çalışıyormu baksın diye o da zor çalıştırmış ve bana tüp sorunlu dedi. Tüpçü de de tesisatı değiştikden sonra araç çalışmadığından elinde çıkma tüp beyni vardı onu denemiştir aynı şekilde çalışmamıştı acaba sorun ne olabilir ki bu sabah yine arabasız kaldım ve malum hastaneydi aşıydı vs vs araç çok lazım artık. inanın arabadan soğudum 4 ayda.
Senin iş sıkıntılı biraz ateşleme var yakıtta var çalışmıyorsa üst kapakta bir sıkıntı olabilir subaplar kaçırıyor belki aklıma başka bişey gelmiyor bu arada haybeye elektrik tesisatını değiştirmişler ne alakası var anlamıyorum lpg beyni açıyorsa araç çalışır çok çok lpg beynine röle bağlarsın yani
Hiç sorma valla bana tesisat zayıf dedi zaten role var bunda diyerek değişti boşuna iş neyse sibop ayarına tekrar baktırayım ben sanki hafif vuruyor gibi belki ayar olmadı düzgünce birde üst kapağa bakalım olmadı artık ne yapacaz bilmiyorum.
Araç hakkinda bişey diyemem ama
Gözün aydın çocuğun adina allah uzun hayırlı ömürler versin ???
Amin teşekkür ederim kardeşim. İşten gelince de bastım çalıştı Smile
öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz arkadaşın dediği gibi ateşleme kısmında problem yok ise subaplarda sıkışma mı var acaba arabanız çalıştığında çok zor yürüyorsa kasan birşeyler var ise subap sıkışması vardır bence ustalarınızı değiştirin güzel bir servise gidin yapıla işlemleri anlatın mutlaka yardımcı olacaklardır
Çok teşekkür ederim darısı başınıza inşallah. Aracın gidişinde sıkıntı yok ama yeni fark ettim 4bin devirde gaz kesme oluyor onun haricinde sorun yok yine sabahları ortada çalıştırıyorum tüpe çekiyorum bugun benzinde çalıştırdım tüpe baya zor geçti. Sanırım LPG cide taktığımız tüp beynide arızalıydı bendeki de arızalı.
Allah anali babali büyütsün kardeşim benim araç benzinde çalışıp soğukta gazda çalışmıyordu pirinç vidayi birkac tur açıyodum tek marşta aliyodu araç çalışınca geri kısıyodum benzinde şuan calisiyosa pirinc vidayi acarak dene o sekil ayar yap ben kac kez lpgciye ayar yaptirdim pirinc vidayi ayarlayamadılar kac kez akü bitti
Amin abi çok teşekkür ederim. Bugün de çalışmadı. Ortada ve tüpde çalışmayınca işe geç kalacağım diye benzinde çalıştırmayı denedim ama yok nafile yine yürüdük.
Böyle bir sorun yaşayan olursa diye eklemek istiyorum. Dün amörtisörleri değiştirirken tanktan çıkan hortumun ezildiğini fark ettik ve değiştirdik şimdi tek marşta çalışıyor. Aklınızda bulunsun Smile
Sayfalar: 1 2