Tofas Team

Tam Versiyon: TOFAŞ şase sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selam tt kullanıcıları.

Benim 92 model Şahin’de bir sıkıntı var ne olduğunu çözemedim. Başına gelen bilgisi olan yazarsa çok sevinirim. Benim ön camlar otomatik. Ben bunlara röle bağladım + kutbunu sigorta tablasının oradan geçip direksiyonun oraya giden tesisattan verdim. Tüm bağlantıları yaptım doğru bir şekilde. Kontağı açıyorum elektrik veriyor cam düğmelerine camı indirip kaldırayım diye basıyorum bu sefer göstergede sağ sinyal kısa far ve kokpit park Işık’ları yanıyor. Cam inip kalkmıyor. Otomatik camın eksisini çakmaklığa gelen şaseden vermişler orayı söküp şaseyi konsol altından verdim o sorun düzeldi. Şimdi de aynı şeyi kalorifer motorunu açınca yapıyor. Parklar kapalıyken ışıkları açıyor. Parklar açıksa o Işık’lar kapanıyor kalorifer düğmesini açınca. Açmadan yapınca düz parklarda sorun yok.

Benim size sorum. Bu araçlara tesisat şasesini nerden veriyorlar? Heryere sökmek istemiyorum. Gösterge tesisatında mı bir sorun var? Bu şase sorunu sanırım nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkürler.
Roleyi bağladığın + yı sökünce düzeliyo mu abi bu sorun ? Akünün - kutubu hemn akünün önünde panelin köşesinde olur oradaki şase yetersiz geliyo olabilir mi ?
gösterge panosunun şasesini kuvvetlendirip denemelisin...
(20.02.2019, 10:17)kadireren yazdı: [ -> ]Roleyi bağladığın + yı sökünce düzeliyo mu abi bu sorun ? Akünün - kutubu hemn akünün önünde panelin köşesinde olur oradaki şase yetersiz geliyo olabilir mi ?

O şaseyi temizleyip taktım akşam röleyi söküp deneyeceğim olmazsa tüm eksi tesisata şaseden kablo vereceğim. Olmazsa gösterge paneline de bakarım ama bu sorun nasıl birşey böyle anlamadım.

(20.02.2019, 11:59)halilakel yazdı: [ -> ]gösterge panosunun şasesini kuvvetlendirip denemelisin...

Öyle olsa sıkıntı bu sefer gösterge ışığı da döner o sağlam ama sigorta tablası yapar mı böyle işi peki neden sadece sağ sinyal ve uzun far yanıyor onu da anlamadım
ÇÖZÜLDÜ.


başına gelen arkadaşlara fikir olsun diye yazıyorum.
Sorun sigorta tablasındaymış. Sigorta tablasında soketlerin geçtiği yerlerin gevşek olduğunu farkettik. Kabloları kurcalayınca sorun düzeliyordu. Kablo diye düşündük fakat o oynayan yerleri Lehiim ile sabitleyince bu sefer kabloları oynasan bile düzelmediğini fark ettik parçacıdan mako marka sigorta tablası aldık ve sorun çok şükür düzeldi. İnşallah bir daha sorun çıkartmaz ?