Tofas Team

Tam Versiyon: benzin depo kapağı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
aracım hem gaz hem benzinde çalışan bir doğan. aracı yeni aldım fakat alışveriş merkezinde otoparktan çıkacaktım gaz tankının bittiğini farkettim. aracımı yerinden oynatamıyorum avm otoparkında mahsur kaldım denilebilir. aracımı ordan cıkarmak için ne yapmam gerek bana yardımcı olurmusunuz? 1. olarak ilk defa tofaş marka otomobilim oldu tüpten benzine geçerken neler yapmalıyım? 2. olarak benzin kapağım metalden oluşuyor ortasında yuvarlak çukur gibi bi boşluk var açmam gerek ama oynatamıyorum. anahtar yeri de yok benzin kapağımda, nasıl açabilirim benzin kapağını yardımcı olurmusunuz?
Dışının plastiği kırılmıştır veya düz demir kapak takmışlardır kilit yok onlarda çevirip açacaksın ama benzinin içerde yaptığı basınç mı diyim hava mı zor açılır ilk açıldığında bi hava sesi olup kapağı itecektir yani zorlaman lazım zorlarsan açılır

Gaz bittiğine göre düğmeyi benzin konumuna getirip marşa basacaksın biraz geç alır benzinde gaz giib hemen çalışmaz
Tamamdır yarın deneme yapıcam. Arabayı avm de bıraktım bu gün yarın insallah çalısır. Çok teşekkürler ilginize.
Eğer benzinde çalıştırırsanız aracı kaçak var mı yok mu bir bakın motor bölümüne ona göre yola çıkın.Benzinden lpg ye geçerkende önce düğmeyi ortaya benzin bitip araba stop etsin sonra lpg konumuna getirip marş yapın.
teşekkürler ilginize
Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun aracın benzinle çalışıyorsa yarın giderken 2.5 litre benzin al şişenin içine hava filitresinin altına yani karbüratöre doğru iki adet siyah hortum gider sağ taraf daki emici hortumdur onun ucunu takip et benzin olmasına gelir hemen aşarı tarafta önünde kalacak tam ortasında motorun ortam çıkan musluğu giren kısmını sök benzin şişenin içine koy hortumu pompadan musluğa gideni söz ve marş yap biraz benzin pompası benzini pompalasın ve şişeyi sabitle oraya telle bağla motordan uzak bir yere plastik olduğu için erimesin en pratik yöntem bu tabiki karburatorun benzinde çalışıyorsa yada bir mutfak tüpü al beyinden çıkan gaz hortumu sök hava filitresinin kaynağını çıkar orda göreceksin gaz hortumunun girdiği yeri oraya tüpün başlığı ile karbüratör arasına önce hortum yap tüp gazını cook az kıvamda aç marsa baş yoluna devam et bunlar kesin çözümler
bu gün birazdan denemeye gidicem, bilmiyorum neler olacağını tavsiyeniz için teşekkürler. elimden geldiğince yapmaya çalışacağım.
kapak bazen zor açılabilir yanında bir kurbağacık ile giderseniz açılır.
anahtarı olmayan depo kapağı için ne yapılabilir acaba yarın vizeye gideceğim lpg işli değil benzin alacağım kapak boşta dönüyor açılmıyor ne yapılabilir acaba bilgisi olan yada başına gelen varmı?
Kurbagacik ile kapağı tutup tornavida ile cevirmeye çalışın. Yada ust plastigini kırıp, kenar demir yerinden çevirin