Tofas Team

Tam Versiyon: Motor sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar 95 slx im var aklıma takılan yağ kapağını açınca yağ atıyo bu tamam egzantirikten peki yağ çubuğunu çektiğimde neden yağ geliyo bu tofaşlarda normal midir normalse tempra motorda üfleme nasıl anlaşılır cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler
Benim arabadada aynı şey var takipteyim
Yağ çubuk yeri pistona yakın olduğu için tofaşların hepsinde ordan üfler yağ atar.Yağ bırakma yerini motor sıcakken açılacak hava çıkan ordan yağda atar ama gözle görülür duman çıkarsa üfleme vardır zaten üfleyen aracın hava filtre kazanının içi yağ olur hep.
Tesekkur ederim ustam saol
üfleme denen şey her araçta olur. piston inip çıktıkca illaki hava çıkacak ordan. yani her araca bakan bir kişi yağ kapağını açar açmaz ordan hava çıkıyorsa yok bu araba kötü bilmem ne diyene aldırış etmeyin. asıl motor ölçümü kompresyon testi ile yapılır.

üfleme dedikleri şey esasında şudur. piston ve gömlek de aşınmalardan dolayı sıkıştırılan havanın segmanlardan, kaçırıp yağ kapağından veya yağ çubuğundan gelmesidir. bu genelde mavi duman gibi gelir. çünkü hava kaçırıyorsa yağda giriyordur pistona. üst kapak yapılmadıysa egzozdan da aynı belirtiler gelir.

yağ çubuğunu açtığında da yağ gelmesi krank inip çıktıkça yağa çarpıyor. ordan geliyordur.
Çok tesekkur ederim saolun
Zaten motorun durumu bujilerdende belli oluyor.Sökülüp bakılması gerek.
(08.02.2019, 22:18)ozturk46 yazdı: [ -> ]Zaten motorun durumu bujilerdende belli oluyor.Sökülüp bakılması gerek.

Nasıl mesala hocam