Tofas Team

Tam Versiyon: LPG Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bu Sabah Hiç Sorun Yoktu Çalıştı Gayet Normal Bir şekil de  5 - 6 KM Gittikten Sonra Kontağı Açtığımızda Gazdan Gelen Tık Sesi Geldi Gitti Geldi Gitti Stop Etti. Şuan Araç Benzin de de Çalışmıyor Gaz da da Çalışmıyor. Nerde Sorun Olabilir? Gaz Beyninin Üstündeki Kesici Daha Değişeli 2 Ay Oldu. distribütör de ki Beyinden Şüpleniyorum Benzinde Çalışmamasından Ama Bilemiyorum?
Benzinde çalışıyor muydu önceden
(04.02.2019, 14:18)ozturk46 yazdı: [ -> ]Benzinde çalışıyor muydu önceden

evet çalışıyordu
sen yine kesiciye baktır elektriği bir alıyor bir kesiyor kablolarınıda kontrol ettir.
anlatımına bakarsak hem lpg hem benzin almıyorsa lpg anahtarı arızalanmış gibi duruyor
lpg kesici sinin artısına aküden artı değdir kesici çalışırsa anahtar arızalıdır.
bir yöntemde benzin kesicisinin altında vana var onu açık konuma getir lpg kesicisinin atrı ucunu çıkar arabayı çalıştır, araç çalışırsa yüzde yüz anahtar arızalı
Kontağı açınca anahtardan tık tık tık diye sesler mi geliyor ?
Aracın sıkıntısı gaz beynine elektrik gitmiyor. Gaz beynine giden kablo değişecek, sigortası olan bi kablo onu değiştirince düzeliyor.
(04.02.2019, 13:42)Semik yazdı: [ -> ]Bu Sabah Hiç Sorun Yoktu Çalıştı Gayet Normal Bir şekil de  5 - 6 KM Gittikten Sonra Kontağı Açtığımızda Gazdan Gelen Tık Sesi Geldi Gitti Geldi Gitti Stop Etti. Şuan Araç Benzin de de Çalışmıyor Gaz da da Çalışmıyor. Nerde Sorun Olabilir? Gaz Beyninin Üstündeki Kesici Daha Değişeli 2 Ay Oldu. distribütör de ki Beyinden Şüpleniyorum Benzinde Çalışmamasından Ama Bilemiyorum?

Iki ihtimal var eger sadece lpg de calismiyorsa arkadasin dedigi gibi ceryan ver kesciye (benzinide bilmiyorum direk benzine alip bende calistiramiyorum calisioda cok zorlanio tup benzin tup benzin yapark geicirorum benzine ) digeride bobinden cikan distrubitorun ana buji kablosuna baglanan ortadaki olan lpg nin gerektiginde calisabilmesi icin o buji kablosuna sinyal almak icin kablo cekerler linkte belirtilmis zaten https://mobile.donanimhaber.com/buji-kablosuna-bagli-olan-lpg-kablosu-nedir--71014269 ve benzindede calismiyor dedigen gore buji kablolarini kontrol et az masraf dilegiyle saygilar
(04.02.2019, 21:02)Falcon417 yazdı: [ -> ]Kontağı açınca anahtardan tık tık tık diye sesler mi geliyor ?

Sadece Her Zaman ki Gibi Bir Defa Tık Sesi Geliyor Başka Gelmiyor

Ama Arızalandığı Zaman Yolda Giderken Birden Bire O Tık Tık Sesi Geldi Ve Araba Gazı Kesti

Birdaha Çalışmadı Benzin de Çalışan Araba Benzinde de Çalışmıyor.

Bu Akşam Bi LPG Anahtarını Değiştirmeyi Deneyeceğim Olmassa Diğer Dediklerinizi Deneyeceğim Çok Teşekkür Ederim.