Tofas Team

Tam Versiyon: S motora mikser (yardım)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
S.a arkadaşlar çimen lpgden aldığım mikser bugün elime ulaştı. Sitemizde kara motor için anlatım çok da tam bi s motor bulamadım. Bi kaç sorum olacak öncelikle:

[Resim: 4bq25.jpg]

Ok ile gösterdiğim yere vida girecek orası normal mi yani üstte falan olması gerekmez mi?

Ben bunu takınca nereleri bantlayacağım?

Neyi ne kadar çevirip ayarlamak gerekiyor?

Aklımdaki şuydu aslında, mikseri taktırıp aracı bi şekilde sanayiye götürüp ayar yaptırmak ama bundan da verim alamayanların yazısını okudum.

Son olarak bana yardım olabilecek bi kardeşim varsa pm olarak tel numarasını gönderebilir mi? Haftasonu takarken fikir almam gerekebilir
http://www.tofasteam.com/Konu-sahin-s-yaprak-mikser-montaji.html
http://www.tofasteam.com/Konu-s-motor-yaprak-mikser-sorunu.html
http://www.tofasteam.com/Konu-yaprak-mikser-takildi-s-motor.html


Bakmanızda fayda var...
Tempra motora takıp resimleyen üyemiz olmadı malesef broşürdeki yönergeleri takip edip takman gerekecek bir defa söküp taksaydım inceliklerini anlatırdım sana ama malesef Frown
Selam arkadaşlar, kardeşler.
Yeni konu açmak istemedim ama pazar günü s motor a mikseri takmış bulunmaktayız. Ev sahibi nihayet boşa çıktı ve bir demlik çayı hazırladım. Adam başladı karbüratörü sökmeye.

[Resim: 6dydz.jpg]
[Resim: 6dygr.jpg]
[Resim: 6dyj1.jpg]

Evet karbüratör tamamen çıktı, deliğin üstüne kağıt koyduk, çiseliyordu içeri gitmesin diye. Başladık karbüratörü parçalamaya...

[Resim: 6dynl.jpg]
[Resim: 6dyq2.jpg]

Paketten iki tane kağıt çıktı, mikserin altına ve üstüne koymak için. Hava almayacak sözde ama çok ince olduğu için biz karbüratördeki orjinali sökmedik, resimlerde de belli oluyor sarı renkli. Sadece altına koyduk, üstteki orjinal.

[Resim: 6dyr4.jpg]

Birleştirme faslı ancak burası biraz sancılı geçti Big Grin bizim usta karbüratörün yönünü karıştırdı Big Grin zorla bulduk

[Resim: 6dyxq.jpg]
[Resim: 6dz1v.jpg]

Araca montaj başlıyor ancak gördüğünüz gibi mikserin ucu motorun üst kısmına çok yakın ve tek tereddüt ısıdan gaz hortumunun erimesi.
[Resim: 6dz3b.jpg]
[Resim: 6dz6x.jpg]
[Resim: 6dz89.jpg]

Hava filtremizi de takıyoruz ve ilk marşta araç çalışıyor. Benim kıyamadığım araca usta gavur arabasına basar gibi basıyor. 8000 deviri zorlatıyor alete. Motorun sesinde bile bi değişiklik hissettim Big Grin söktürdüğüm egzosu geri taktırasım geldi bi an. Deneme turuna çıktık, önce peder kullandı gaz pedali diken gibi yorumunda bulundu, çok hassas diyor. Asfalta çıktık hız denemesi için bu sefer bizim usta vardı direksiyonda. 4 vites reno kullandığı için 5e geçmeyi unuttu adam ve full 5000 devir kullandı nedendir bilmem. İnmeye yakın bana satın bunu tık ses yok araçta demeye başladı Big Grin henüz kullanmadım ben ama bi bilgisayara bağlansın sonra yorumlarımı yapacağım araçla ilgili.
İşçilik gayet başarılı ve temiz olmuş güle güle kullan serkan Smile
Eyvallah, kullanalım da söylerim sözümü ben Smile
öncelikle hayırlı olsun.bende aldım bu mıkserden ama takmak nasip olmadı.karbüratördeki kapıs vidası 5mm yukarı çekilecek bişeler bişeler dediler öyle kaldı.yalnız biz takmaya kalktığımızda mıkserin yönü sizdekinin tam tersineydi.yani mıkserin borusunun ucu yine radyatöre bakıyordu ama bu sefer subap kapağı değil manifoldun o taraftaydı.çimen lpg yi aradığımda yönünün bu şekilde olduğunu söylemişti diye hatırlıyorum.
Çimen lpgde iki tür s karbüratör yaprak mikseri var resimlerde açıkca belli ali beye sormak lazım bu durumu
Karbüratörü söktüğümüzde denedik ne yöne oturuyor diye, başka türlü çevirdiğimizde karbüratörün başka yerlerine denk geliyor ve boşluk kalıyor. uygun olduğu tek şekil buydu
Akşam üzeri aracı bilgisayara soktuk, ayar yapılsın diye...

Hatırlayacağınız üzere 1 2 3 iyi gidiyor 4 ve 5 te araç çekmiyor diyordum.

Lpg yi takan ustaya gittik, fasafiso iş bunlar mikser hikaye dedi, ben de adamın notunu o an verdim. Koskoca bir 0. neyse adam taktı aleti başladı ölçümler, miksere uzun bir şey uzatıp ayarıyla oynadı, regülatörün ayarıyla oynadı, ayriyeten öndeki hava girişi yarım bantlıydı onu söktü, daha önceden de biz egzos manifoldunun geri karbüratöre dönüşünü biz açmıştık. Araba şimdi 100 yerden hava alıyor. Depoyu fulleyip denemeye çıktım. Çıkmaz olaydım. kenara çekip yakasım geldi...

1 2 3 4 5 hepsi aynı yemiyor gaz, 8000 terlemeden vuran araba 4500-5000i geçmiyor. max hız 130 Frown gaza tepki 6-8 saniye geç ( eski dizel araba gibi yavaş yavaş)

Nefret ettim desem yeri.

Arkadaşlar arabamın hiçbiryerinde bant yok heryer açık. Ayar zaten rezil seviyede kısık ya da havadan öyle. hava filtremin olduğu yerde kesik delik yok ki kapatmaya... sadece benim hava filtresinin olduğu yer 2 girişli: 1 önden giren hava, 2 egzosttan yanmayan gazın girdiği geri dönüş yolu.

Her şey açık arabada. nereleri kapatacağım nasıl yapacağım Allah aşkına yardım edin, bunaldım arkadaşşşş
Sayfalar: 1 2 3 4 5