Tofas Team

Tam Versiyon: Lastik yanağını küçültmenin zararı nedir?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Slmn. alykm arkadaşlar. Bizim kartalın lastikleri 2008 üretimi ( ve yanaklarda derin çatlaklar) olduğu için lastik almam lazım ve biliyorsunuz avuç içi kadar yere basan 4 lastik üzerinde gidiyoruz. Bir abimizde ; " Heryerde tasarruf yap ama sevdiklerinin yerle tek bağlantısı olan lastiklerde çok ucuza kaçma" dediği için, çıkma yerine Nokian H serisine karar verdim. Neyse biliyorsunuz orjinal lastiklerimiz 185/70/14 (fiyatı= 160 tl) ancak 185/65/14 ün fiyatı 135 tl. yani 4 lastik x 25=100 tl ekonomik oluyor.
Bazıları şöyle dediler; Jant büyütmeden yanak küçültmek, toplam lastik boyutunu küçültmek olacağından 1- daha fazla lastik devrinden sebep km fazla görünecek 2- Hakikatteki hızın, göstergedekinden daha düşük ( 110 ile değil de aslında 100 le gidiyor olacaksın) vs. dediler.
(Bunlar benim için önemli değil ve yukarıdakileri yazdım ki, sizler tekrar yazmayın bu eksileri ...)

Benim öğrenmek istediğim ise 1-performans olarak artı ve eksisi. 2-Motor yorulması olur mu? 3- Ön takımların daha önce yıpranması gibi şeyler oluşur mu?
Ben 185/55/14 kullanıyorum göstergeyi ve gps'i denemek için 3 araçla aynı hızda gittiğimiz sonucuna ulaştık inanın herkes böyle diyor kadranda nasıl bir sapma oluyormuş gerçekten anlamadım Exclamation yanağı 60a kadar düşürebilirsiniz kaybınız olmaz