Tofas Team

Tam Versiyon: Egzoz muayenesi ağır kusur olmaktan çıkarıldı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, 16 Ocak 2019 tarihi itibari ile milyonlarca sürücüyü ilgilendiren önemli bir uygulamayı hayata geçirdi.

Yapılan düzenlemeyle, eskiden "ağır kusur" olarak sürücünün karşısına çıkan egzoz emisyon ölçümleri, kusurlar tablosu güncellenerek artık hafif kusur kapsamına alındı.

TÜVTÜRK'ten alınan bilgiye göre, egzoz emisyon ölçümü yaptırmak isteyen vatandaşlarında bu hizmeti istasyonlardan 65 TL karşılığında alabileceği öğrenildi.

Ayrıca, önceki muayenelerde egzoz emisyon ölçümü olmadığından muayene tekrarına kalan sürücülerinde, yeni uygulamadan faydalanabileceği belirtildi.

yalnız yine çevirmede egzoz muayenesi yoksa ceza yiyebilecek denildi haberde. tuhaf bir iş olmuş gibi. sadece muayene günü egzoz derdi olmayacak. ama yine alınacak sonrasında yoksa ceza yeme tehlikesi bulunuyormuş düşün
Devletimiz yine işini biliyor gerekeni yapıyor Cool
Muayene esnasında sorun olmayabilir, ama bunu fırsata çevirip sanki "Muayenede gerek yoksa yaptırmama da gerek yok" algısını ortaya çıkaran çıkarma ihtimali oldukça yüksek olan milletimiz, bu olay yüzünden oldukça fazla ceza yemeye taban oluşturacaktır.
Bu nedenle de çevirmede yine ağır cezalar ile karşı karşıya kalmak yüksek ihtimalle olacaktır yani.