Tofas Team

Tam Versiyon: Teyip aküyü bitiriyor.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
öncelikle s.a
araca yeni bir teyip bağladım(ses sistemci bağladı). ancak sorun şu ki akü boşalıyor. direkt bağlanmış galiba kontakdan kablo çekmek gerekiyormuş. ama bu seferde teyip her açılışda beyni sıfırlıyor. nasıl bir çözüm olabilir. şimdiden teşekkürler herkese.
Bir tane hafıza kablosu bağlı olur . Gelen kabloların üzerinde nereden geldikler yazar . Right rear - . front left + . memory vs gibi . Memory kablosu direk aküden gelen sürekli + kutuptur . Teyp kapandığında sıfırlanmayı engeller . Siz memory kablosunu yanlış bağlatmışsınız . Teybi sökün , profilimden teyp bağlama diye açtığım konuda herşeyi bana anlatmışlardı . oradan bakarak doğru ve kolay şekilde bağlarsınız . ister kontağa bağlarsınız istersenizde kendiniz elle açığ kapayacak şekilde bağlarsınız . ayrıca teypciler genelde rastgele bağlıyorlar ve ses kalitesi saçma sapan olur . sağ ön ve arka hoparlörleri tek kanala bağlıyorlar vs . forumu az biraz araştırın bolca anlatan örnekleri var . kendinize güvenin . kolay bir iş bu .
üstad işte zamanımız yok işin ehli olan kişiler yapsın diyoruz ama nedense ustalar parayı alana dek ustalar. düzgün dört dörtlük yaptıkları bir işe şahsen ben rast gelmedim. konunuza bakıp inceleyeceğim zamanda bulursam yaparız inşallah şimdiden teşekkürler. iyi günler.
Ters bağlarlarsa tabi ki hafıza gider teybin sarı ve kırmızı kablolarını birleştirip artıya bağlamışlardır kırmızıyı çıkarıp kontakla ilişkili bir artıya bağlamak lazım o da en mantıklısı hemen yanda bulunan kalorifer düğmesinin artısına bağlamak şimdi renk mavi desem karavana olabilir tofaşlarda işler değişiyor bazen en temizi kontağı açıp kalorifer anahtarındaki fişlere tek tek değdirip teyp çalışınca tespit etmek.Yalnız dikkat kaloriferi çalıştırmıyorsun boşta iken kontak açık şekilde teybin kırmızısını değdirirsin hangisi teybi çalıştırırsa ona bağlarsın
anladım sarı olan hafıza kablosu kırmızı olan normal elektirik sarı olanı yine direk bağlayacaz ki hafıza ta ki akü sökülene dek silinmesin ve anladığım kadarı ile hafıza için gerekli olan akım çok az olduğundan aküyü bitirmeyecek. kırmızı olanı ise kalarüfer ve/veya sadece kontak açıldığında 12 v gelen bir kabloya bağladıkmı işlem tamam olacak. teşekkürler her ikinizede yardımlarınız içn. hayırlı günler.
Abi benim bildiğim bu iyi teyplerde pioneer falan bunların içinde hafıza pili var belli bir müddet çalıştırdıktan sonra bu pil şarj olup hafızayı resetlemiyor. bende daha önce pirana teyp vardı direk bağlı teyp kapanınca saat çalışıyordu kaç kere akü boşalttı. daha sonra pioneer teyp aldım taktım yine direk bağlantı şimdi öyle bir problem yok.
Haklısın pc lerde bulunan bios pili tarzında bir pil olabilir. Teyip avgo indash avg 1715 gibi bir model di hafızayı korumak için öyle bir pil koymamışlar demekki. Ama diğer arkadaşlarında dediği gibi bir çözüm yolu vardır büyük ihtimalle püf noktası ni bilmek lazım işte.
nasıl yani benim teybim servicese bağlı goldmaster teybi kendim bağladım eski sony yerine olan tüm kabloları aynı şekilde goldmastere bağladım ama hiç akü bitirmedi bence teypten başka bir yerde kaçak var teyp tam kapaıyor mu yoksa uyku moduna mı geçiyor onu öğrenmek lazım
Teyp anakartında kontrolsüzce ses amfi açık kalıyor butonlar filanda aktif o yüzden aküyü yiyiyor ama çözümünü zaten yazmışlar bazı teyplerde bios pili gibi gömülü tipte bir pil olur tip olarak farklı neyse bu teyplerdede sari kablo olur yine baglanir pil sayesinde akü yada sari kabloyu takmasaniz bile pil eepromdaki geçici hafızayı tutar pil bittiğinde sarı kablo bağlı değil yahut akü biterse artık hafızasında tutamaz silinir.
Kaçagin teypten olduğuna eminmisiniz. Direk bagli olsada çekmemesi lazim. Bi kaçak testi yapin bence. Teyp takılı iken ve çıkarılmışken. Ona gore bakin. Anfi varsa ayni şey onun içinde geçerli
Sayfalar: 1 2