Tofas Team

Tam Versiyon: Enjeksiyonlu tofaşlar için buji tavsiyesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese selamlar. Bilmeyen arkadaşlarım için i.e tofaşlar hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum. Arkadaşlar i.e tofaşların asıl üretim nedeni, o yıllarda avrupa standarlarına uymak için, bir diğer değişle uymak zorunda kalındığı için, otomotiv sektöründeki yeniliklere ayak uydurmakta diiyebiliriz. Aslında i.e tofaşların motorları toplama bir sistemdir. Üstten egzantrik slx motora, farklı araçlardan birkaç donanım eklenmeye çalışılmıştır. palio,marea. tempra gibi araçlardan elde edilen karışım bir sistem mevcuttur. Hal böyle olunca da, bu araçlar için özel bir buji üretilmemiştir. Fabrikadan çıkarken champion marka buji takılmıştır. Bu bujinin performansı, bu araçlar ile uyumu nekadar bir başarı yüzdesine sahip tartışılır. Fakat yaptığım araştırmalar doğrultusunda, motor ve ateşleme istemleri konusunda görüştüğüm birkaç abimizden sonra sizlere fıat lancia golden serisi 4 tırnak bujisini önerebilirim. Üretimi 2001 yılında yapılmış bu bujileri piyasada şuan bulmakta biraz zor. Ama denk gelipte bulabilen arkadaşlarıma tavsiyemdir. Ateşleme şiddeti voltaj çakım şiddeti daha yüksek performansa sahip olduğu için, marş basma, çiğ yakıt atmayı minimum derece düşürmesinden ve daha uzun ömürlü olmasından ben şahsen kendi aracım için'de bu bujileri bulup takacağım. Bu bujiler aynı zamanda palio yarış motorlu olan versionlarında kullanılmıştır. Bizim i.e tofaşların sistemi biraz nazlı yapıya sahip olduklarından bu bujiler i.e tofaşlar için daha iyi olacaktır. Fiyatları normal piyasa bujilerinden fazla olduğunu da belirtmek isterim. 

[Resim: s-l1600.jpg]
Çok tırnaklı buji ateşleme kalitesini yükseltiyor ama ie'ler için hep bi muallak konuydu bu ,yıllar önce shefo honda civicten kalma iridyumları taktım çok fark etti demişti bu dediğin bujiler denemeye değer
İ.e tofaşların motor, ateşleme, ecu, sensör sistemleri fıat grubuna ait bazı araçlardan toplama bir sistem ile üretildiklerinden, lancia'da fıat grubuna ait ve bu serisi yüksek performanslı bir buji olmasından i.e tofaşlar için çok iyi bir uyum ve performans sağlayacaktır
Nerden temin ettiniz bu bujileri almak isteyenler nereden alabilirler ve fiyat bilgisi paylaşabilir misiniz sakıncası yoksa ?
(18.01.2019, 22:54)thrkrkc yazdı: [ -> ]Nerden temin ettiniz bu bujileri almak isteyenler nereden alabilirler ve fiyat bilgisi paylaşabilir misiniz sakıncası yoksa ?

Bir ara letgoda biri satıyordu ama eminim satmıştır artık piyasayı araştırmak lazım .