Tofas Team

Tam Versiyon: Alternatör
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar sorun çıktı ama ne sorun anlatayım. Alternatör kayışından ses geliyordu kayışı değiştirttim ses gitti bu seferde seyir halindeyken arada akü ışığı yanıp sönmeye başladı hayırdır dedim kazasız belasız işimi görüp aracı park ettim 2 gün yattı.. Akü ışığı yanmıyordu şimdi yanıyor ama nafile tabii alternatör motoru çevirmiyor tırıtırı ediyor.
Benim tahminim usta kayışı sert taktı ve rulman mefta oldu. Ne yapılabilir sorayım dedim.
(30.06.2010, 21:45)kryeck yazdı: [ -> ]Arkadaşlar sorun çıktı ama ne sorun anlatayım. Alternatör kayışından ses geliyordu kayışı değiştirttim ses gitti bu seferde seyir halindeyken arada akü ışığı yanıp sönmeye başladı hayırdır dedim kazasız belasız işimi görüp aracı park ettim 2 gün yattı.. Akü ışığı yanmıyordu şimdi yanıyor ama nafile tabii alternatör motoru çevirmiyor tırıtırı ediyor.
Benim tahminim usta kayışı sert taktı ve rulman mefta oldu. Ne yapılabilir sorayım dedim.

Bazen ustanın daldınlığına geliyor diyotu lehimlemeyi unutuyor.Ondandır büyük ihtimal.Ama diyordunki Dinamo artık dönmüyor.Koku Var mı Koku.Adam gibi bir elektirikçiye göster.Kayışı elinle bastırdığın zaman 1 2 cm boşluk olması lazım hiç yoksa sıkıntı.Onun boşluğunu sende alabilirsin.Aşağıda ayar yeri var.Ama büyük ihtimal diyot patlamıştır.Yada lehimlemedi.
Kayışı gevşettim olmadı. Ve kayışı takarken bir yeri lehimlemek mi lazım usta motorcu ona taktırdım kayışı ve hayır koku yok.
Teşhis?
(30.06.2010, 22:41)kryeck yazdı: [ -> ]Kayışı gevşettim olmadı. Ve kayışı takarken bir yeri lehimlemek mi lazım usta motorcu ona taktırdım kayışı ve hayır koku yok.
Teşhis?

Ya ben yanlış okumuşum.Ben alternatörü tamir ettirdin sandım.Ama büyük ihtimal diyot patlamıştır.Dinamoyu söktür elektirikçiye 2 dkkada halleder. Aynı sorun başıma gelmişti.
Smile bende sen lehimlemeyi unutmuştur yazınca şaşırdım.
Neyse sabah söküp elektirikçiye veririm el mahkum.
Haberler, rulmanlar ömürlerini yarılamış 2 ad. değişti. Kömür bitmiş değişti. Alternatörün kayışı tuttuğu tutacaklar yamulmuş, değişti.
Sorun akü boşalmış ve ben farkında değilim kömür bitti diye aküyü şarj etmemiş olabilir mi arkadaşlar yoksa araçta kaçak var demektir. Yardım lütfen.
Büyük ihtimal şarj etmediği için akü boşalmıştır.Kaçak ararsan tavan lambasını ve bagj lambasını kontrol et.Başka herhangi bir yerde lamba varsa onlarıda kontrol et.Ama büyük ihtimal şarj etmediğinden bitmiştir.Her marş zaten aküyü sömürüyor.Bunun yanında farlar ve teyip te var helede amfi varsa zaten iyi dayanmış dmeektir.
Benim aracımda tavan lambasında sorun çıkmıştı. Camı da buzlu cam gibi olunca telin hafif kızarık kaldığı görünmüyor malum. Kaçağı bulmak çok da zor sayılmaz.

Mesela tavan lambası, teyp, çakmak ve Kartal' da bagaj lambası(Şahin için bilgim yok ama aynıdır) aynı sigortaya bağlı. Onu söküp aracı birkaç gün yatırırsınız. Araç yine çalışmazsa sorun başka yerdedir ama rahat çalışırsa söktüğünüz sigortaya bağlı bir aksesuar gitmiştir.
Araçlarde merkezi kilit olmasa yapılacak şey basit aslında.(+) Kutup başını sök geri tak.Takarken çıtırtılı kıvılcım çıkartıyorsa kaçak vardır.bazı merkezi kilitleri az çekiyor biz yin bu yolla buluyoruz kaçak olduğunu çok çatırdıyor çünkü....
teşekkürler, çakmak tavan ışıklarını kontrol edeceğim. büyük ihtimal kömür bitti diye boşalmıştır bence, araçta teyp merkezi kilit vb. olmadığından nasıl boşaldığını farketmemişim. Smile
Aşağı yukarı 1 hafta dayandı diyebilirim. Ama neden kayışı değiştirdiğim vakte denk geldi kıl bir durum.