Tofas Team

Tam Versiyon: Motor yağ kapağında oluşan köpük ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar benim aracı alalı yaklaşık bir sene olacak, motor yağını hep sanayide eklettiriyordum , en son kendim komple değiştirmeyi düşünmüştüm yaptığım araştırmalar sonucunda castrol 25-50 lpg en iyisi dediler düz motor tofaş için, komple değiştiremedim bp den 1 litre castrol 25-50 lpg yağı alıp kendim ekledim, önceki yağ çok koyu renkliydi yağ çubuğuna bakınca siyah gibi görünüyordu, şimdi ki yağ daha ince sarı gibi bir sıkıntısını görmedim ama motor yağ kapağı sanki gevşek gibi kapaktan yağ sızmış gibi kapağın olduğu yer yağlı üst kapak, kapağı açıp baktım sarı köpük gibi olmuş kapağın içi. Bu ne oluyor tam olarak bilen var mı ?
Farkli yaglardan dolayi da sarı köpük olabiliyor. Conta yanma belirtiside olabilir. Sabahlari nasıl çalışıyor? Su eksiltme varmi?
Castrol yapar öyle şeyler sıkıntı yok
Uzun zaman sonra ilk defa 10 40 Castrol kullandım karter havalandırma hortumunda inceden tahin rengi gördüm ya farklı yağdan sonra araç şaşırdı, yada zaten contamda inceden bir kaçırma var ondan yaptı Wink
(11.01.2019, 00:19)ahmet27 yazdı: [ -> ]Farkli yaglardan dolayi da sarı köpük olabiliyor. Conta yanma belirtiside olabilir. Sabahlari nasıl çalışıyor? Su eksiltme varmi?

Yağ ve su eksiltme yok çalışması da gayet iyi genellikle yatıyor sadece uzak bir yere gideceksem çalıştırıyorum gaz da bir olmadı iki olmadı üçüncü marşta çalışıyor conta olması zor daha geçen motor ustama gitmiştim Kalerüfer ısıtmıyor diye baktı iyi dedi motor sağlam Kalerüfer musluğu kapalıymış açıldı şimdi gayet iyi
Motorun içindeki yağ siyahlaşır zaten hatta siyahlaşması iyi bir şey yani görevini yaptığını gösteriyor yağ kapağını değiştir contası eskimiştir yağ kapaktaki sarı köpük kısa mesafelerde kullanma sonucu olur normal sıkıntı yok yağ buharı o.