Tofas Team

Tam Versiyon: Kalorifer ısıtma sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhaba,
Kalorifer ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Arabam ne kadar ısınırsa ısınsın rölantide kalorifer soğuk üflüyor. Çok hafif gaz verdiğimde deviri 1.1 - 1.2 gibi seviyelere getirdiğim zaman üflemesi ateş gibi oluyor.
Uzun yolda giderken mesela ara ara sıcak ara ara soğuk üflüyor. Dün gece izmir havaalanına giderken yolda radyatörün önüne gazete koydum test ettim yolda giderken üflemesi değişti sıcaktan araçta durulmucak kadar sıcak üflemeye başladı. Belli bir mesafe gittikten sonra benzinlikte durdum ve arabanın fan açtığını görünce gazeteyi çıkardım. Ve tekrar üflemesi soğudu. Ne soğuk üflüyor nede sıcak tam arada ılık denebilir ama ısıtmıyor malesef. Bunun çözümü nedir 3 tane elektrikçi gezdim bu araçlarda böyle gazete koyacaksın diyorlar. Hepimizin arabası bu şekilde mi ?
Birde kaloriferin yönünü değiştiren kumanda kontrol sürgüsü tam randımanlı çalışmıyor örneğin cama verdiğimde orta ızgaralardan hava geliyor yada ayağa verdiğimde yine ordadan hava geliyor. Geçen gün orda ızgarayı söküp içine baktım bir tane tel geçiyor ortadan yönü değiştirince aşağı yukarı yapan bir kapağı çekip itiyor. Bu kapağın tam olarak kapanmadığını gördüm. Bunu kendim tamir edebilir miyim ? Yada benim aracımın ki mi bozuk ? Düzgün çalışması gerekmiyormu örneğin ayağa verdiğim zaman ortadan gelmemesi gerekmez mi ?
Birde yan ızgaralardan kesinlikle sıcak hava alamıyorum. Bu neden olabilir. Doğanlarda yan ızgaralardan sıcak hava gelmesi için gerekli boru tesisatının olduğunu okumuştum kullanma kılavuzunda.
Bu sorunlarla ilgili yardımcı olabilir misiniz ?
Öncelikle arabanızda termostat var mı eğer yoksa yokuş yukarı giderken araç ısınır ve kalorifer sıcak üflemeye başlar yokuş aşağıya inerken araç soğur soğuk üfler.Termostat olursa bu sorunu yaşamazsınız.Tofaşlarda diğer araçlar gibi değil üstten hava almak istiyorsan ayağa üfleyen kapağı kontrol panelinden kapatacaksın vitesin ilerisinde bulunan iki difüzörüde kapayacaksın ki üstten hava versin ama üstte verirken bunların birini açarsan ordan hava gelir tofaşlar böyle.Sağ sol difüzörler sende dışarıya bağlıdır ondan soğuk hava gelir ordan onun borusu dışarı kısımdan sökülüp kalorifer borusuna bağlanacak ki sıcak hava gelsin.Ayağa üfleyen kapağı söküp kapağın kaloriferin içine giren kısmına süger yapıştırabilirsin ince bir şekilde böyle yaparsan hava dışarıya az kaçmış olur zaten hiç hava çıkmayacak şekilde yapamazsın yapsan bile onu açamazsın açsan bile az hava gelir.
Benim geçen kış rolantid soğuk üflemeye başlamıştı havasini alinca düzelmişti ama ben lpg beyninin hortumunu çekip baktim su gelmediğini farkettim devirdaim arizasi olabilir ben değiştim kurtuldum