Tofas Team

Tam Versiyon: Sabahları soğukta (eksi değil ) LPG de çalışmıyor yada geç çalışıyor boguluyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba Tofaş ta yeniyim , motor sogukken calismama problemi var , bazen de tek seferde alıyor anlam veremedim. Forumdan biraz araştırdım röle baglasam sorun çözülür mü acaba ? Öncelikle bilen arkadaşlara birkaç sorum var.
1. Far rölesi almayı düşünüyorum uygun mu ?
2. Araç LPG beyninde röle var mı bilmiyorum nasıl anlarım varsa da yinede röle baglasam olur mu ?
3. Röle Kablo bağlantıları ilgili paylaşımlar var fakat beyin tarafının fotoğraflarini bulamadım beyin fotoğraflarıni atsam bağlantıda yardımcı olabilir misiniz.?

Şimdiden teşekkür ederim hayırlı yolculuklar. ne
Havalar soğuk olduğu için lpg de çalışmaması normal çünkü motora lpg sıvı gidiyor ve aracı boğuyor bazen tek marşta alır bazen hiç çalışmaz boğulur araca benzin alın akşamdan benzine alın direk benzinde çalışırıp ısınınca lpg ye geçin hem araç hemen çalışır hem boğulmaz.
Far rolesini nereye takacaksınız?
Küp şeklinde şeffaf bir parçadır üzerine 4 tane kablo girer normalde takılması gerek lpg sisteminde yeteri elektrik olmadığı zaman bazen lpg sistemi devreye girmemezlik yapıyor ve araç çalışmıyor.
boğulduğu zaman araç gazı kökleyerek marş yap. ama pompalama. yüksek gaza yüksek hava. çalışır hemen.
Bende de sıkıntı vardı  ilk marşta çalışmama. 2 yada 3 kesinlikle. 2 ay önce dinamo ve distribütörü değiştirdim. 1 hafta aracı çalıştırmıyım ilk bindiğimde kontağı açıp 3 e kadar sayıp bastığımda  tek marşla alıyor araç.  sıcaç soğuk farketmiyor gece gündüz tek marş.

Birde buji kabloları ve tüp ayarı yaptırdım.
(07.01.2019, 11:37)nefret_35 yazdı: [ -> ]Bende de sıkıntı vardı  ilk marşta çalışmama. 2 yada 3 kesinlikle. 2 ay önce dinamo ve distribütörü değiştirdim. 1 hafta aracı çalıştırmıyım ilk bindiğimde kontağı açıp 3 e kadar sayıp bastığımda  teknik marşla alıyor araç.  sıcaç soğuk farketmiyor gece gündüz tek marş.

Birde buji kabloları ve tüp ayarı yaptırdım.

Dinomo yeni akü yeni İnci akü 60 amper distribütör yeni görünüyor kapagi, içide temizdi avans yapılırken sökülmüştü. LPG deposu 10 yıllı uretim yılı 01/09 . Araç boğulduğunda bujileri sokuyorum ocakta ısıtiyorum benzinde çalışıyor o zaman. Bir türlü anlam veremedim.

(07.01.2019, 09:02)ozturk46 yazdı: [ -> ]Havalar soğuk olduğu için lpg de çalışmaması normal çünkü motora lpg sıvı gidiyor ve aracı boğuyor bazen tek marşta alır bazen hiç çalışmaz boğulur araca benzin alın akşamdan benzine alın direk benzinde çalışırıp ısınınca lpg ye geçin hem araç hemen çalışır hem boğulmaz.
Far rolesini nereye takacaksınız?
Küp şeklinde şeffaf bir parçadır üzerine 4 tane kablo girer normalde takılması gerek lpg sisteminde yeteri elektrik olmadığı zaman bazen lpg sistemi devreye girmemezlik yapıyor ve araç çalışmıyor.

Dün gece kar vardı çok az kaplamıştı arabanın üzerini temizledim tek seferde aldı gazda marşı , ama bazende almıyor. ya çok çabuk boguluyor . Çünkü bir kere almazsa bidaha hiç almıyor gazda anca bujileri sokuyorum ısıtiyorum sonra benzinde çalıştırıyorum. Arkadaşlar var hiç benzin kullanmıyor tek seferde çalıştırıyorlar kendi araçlarını.

(07.01.2019, 09:45)ahmet27 yazdı: [ -> ]boğulduğu zaman araç gazı kökleyerek marş yap. ama pompalama. yüksek gaza yüksek hava. çalışır hemen.

Onuda denedim bir kere bogulunca çalışmıyor ya, nasıl bir şeydir çözemedim .
Buji kablosu yeni , bujileride yeni değiştim 500 km yapmadı daha soktugumde zimparaliyor temizliyorum siyahlik ve kurum oluyor tirnaklarda. LPG beyni diye düşündum gazci beyin civatalari çevirince tepki veriyor dedi sıkıntı yok beyinde dedi. Acaba platin meksefe olabilir mi onu nasıl test ederim sağlamlığını onu bilemedim.
Lpg beyninin üzerinde iki tane kablosu var zaten bunlardan birisi + o kabloya röle bağlıdır ve hemen lpg beyninin yanında olur röle varsa.Lpg beynine far rölesi takılmaz normal mini röle takılır şu sigorta kutusunun üzerinde gördüklerinden.Bağlantısıyla ilgili benzin lpg bölümünde anlatımımız var yapımını anlatan konularda olacaktı buralara bakabilirsin
@Atakan3437 bujileri söküp ısıtıp takma olayını ilk kez duyuyorum. onları sökünce tabi içerdeki gaz komple boşaldığından takrar marş yapınca çalışıyor motor.
Defalarca distribütör soğutucu modülü bozdum ki bobinden kaynaklıymış arızalanma hep. Bobin+distribütör+bujikabloları komple değişti şükür tek marş çalışıyor sıcak soğuk fark etmiyor.
Şu olabilir mi ? Kontagı açınca gazı beyne salan bir ara gaz kesici var onlar bazen takılı kalıyor çalışmıyor. Otopark ta başka bir Tofaş araçta meyana gelmişti bir karış kabloyla çözdük geçici olarak ki benim de başıma geldi.
Role olmadığı zaman yapıyor o sorunu genelde.
(07.01.2019, 14:50)Falcon417 yazdı: [ -> ]Lpg beyninin üzerinde iki tane kablosu var zaten bunlardan birisi + o kabloya röle bağlıdır ve hemen lpg beyninin yanında olur röle varsa.Lpg beynine far rölesi takılmaz normal mini röle takılır şu sigorta kutusunun üzerinde gördüklerinden.Bağlantısıyla ilgili benzin lpg bölümünde anlatımımız var yapımını anlatan konularda olacaktı buralara bakabilirsin

Lpg ışıgı söndüğünde farlari kapatıyorsa beyin far rölesine mi bağlı olmuş oluyor
(10.01.2019, 18:21)Neuscht yazdı: [ -> ]Lpg ışıgı söndüğünde farlari kapatıyorsa beyin far rölesine mi bağlı olmuş oluyor

Hayır öyle bir bağlantı şekli mümkün değil
Sayfalar: 1 2