Tofas Team

Tam Versiyon: Lpg Beyni Sökümü-Temizliği Ve Sorular :)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba beyler aracimin fazla yakit yakmasindan oturu lpg beynini sokup temizleme isine soyuldum.ilk deda lpg beyni temizligi ve sokme islemi yapiyorum duzeltmek isteyen varsa seve seve dinlerim.ayrica resimleri ve yazilanlari tümüyle mobilden yapiyorum kusurumuz olursa affola simdiden.

Oncelikle tum tofaslarda lpg beyni ayni konumda mi bilmiyorum ama hem ayar yaparken hemde beyni sokerken cidden zorlanıyorum.sokmusken konumunu degistirebilirim.
[img][Resim: V9aJOj.jpg][/img]

Beyni söküp eve getirdim.resimde gorulen 8 numara ile gevsetilen somunlari alıyoruz oradan.bu arada kendinize buyuk bir legen ayarlayin.su ve yağ dokulebilir yere
[img][Resim: r5Mb4P.jpg][/img]

İlk olarak bu pasli pulu görünce baya korktum Smile bu malzemeyi nasıl sokulecegini cekip gostermeyi unuttum ama bahseseyim; pasli olan pulu ve diyaframi tutan somunu 10 numara anahtar ile aciyoruz pulu oradan cikariyoruz diyaframi iki yanindan yukariya dogru hafifce esnetiyosunuz somununu söktugunuz vidayi elinizle hafif bir sekilde saga yada sola dogru oynatiyosunuz vida bosa dustugunde diyafram rahat bir sekilde geliyor.

[img][![image](https://i.hizliresim.com/7agGJl.jpg)](https://hizliresim.com/7agGJl)[/img]


Sonra beynin arkasini cevirip asil olaya girisiyoruz.resimde gorunen 8 numara anhtar ile acilan vidalari tek tek cikariyoruz. Kapak acildiginda karsinjza diyafram cikacak zamanin getirdigi yorgunlukla diyaframin cikmasi biraz zor oldu.diyaframin conta görevi goren vida tarafindaki agizlarini ufak ufak kanirtarak yirtmadan acabildim.
[img][Resim: P1kbd8.jpg][/img]

Kapak acildiginda durum vahimdi gercekten kotu durumdaydi.elime yaklasik 150 gr simsiyah yag geldi.diyaframin bagli olduğu parca katran olmustu.diyafram ise sertti.ideal yumusakligini bilmiyorum belkide ideali byledir.
[img][Resim: MVpMG9.jpg][/img]
[img][Resim: 9aoB18.jpg][/img]

Temizlik yaparken şok olduğum bir goruntu var.diyaframin bagli oldugu parcanin duvarinda bir çıkinti vardi orjinal birsey sandim ama bildiginiz yag ve kurum sekil almis Smile
[img][Resim: XMkz1D.jpg][/img]

Temizlik sonrasi boyle bir görüntü elde ettik.
[img][Resim: qdMXkq.jpg][/img]

[img][Resim: dv3Vdn.jpg][/img]

Son olarak hazin bir durumun resmini paylasiyorum sizlerle Smile isi sensoru oylesine çürümüş ki anahtari degdirdigim gibi dustu.

[img][Resim: v65BGr.jpg][/img]

Simdi sorularima geçeyim;

1-lpg beynim atiker ve 2013 uretim.sizce miadini doldurmusmudur ? Vr04 modeliydi galiba.bana atiker icin cok uzun süre olarak geldi 6-7 yil olmus çünkü.

2-sizce beyin icin tamir takimimi almaliyim ? Yoksa yeni bir beyin mi edinmeliyim ?

3-resimde gördüğünüz bu parca nedir ? Tupten gelen gazi bu boru mu taşıyor ? Bana ucu kırık gibi geldi.
[img][Resim: nQMqdB.jpg][/img]

Paslı pulun resmini yukleyemedim buraya koyuyorum konuyu duzenleyecek buton goremedim.
[img][Resim: nQMqzg.jpg][/img]
Elinize sağlık. Isi sensörü dediğiniz hararet müşürü mu?
(05.01.2019, 02:00)ahmet27 yazdı: [ -> ]Elinize sağlık. Isi sensörü dediğiniz hararet müşürü mu?

Manifolt cikisinda bulunan sensor.sanirim hararet musuru olarak adlandiriliyor evet.
Iyice temizlediysen sorun yok gibi ama arada araç sicakken ve çalışmıyorken alt tipasini açıp yağını boşaltman lazim seninki birikmiş resimdeki boruda depodan gelen gaz borusu ucu delik olacak sorun görünmüyor
Öncelikle elinize sağlık lpg beyni karbüratöre ne kadar yakın olursa o kadar performanslı olur ve daha çabuk ısınır uzak yere takarsanız olmaz bunu belirteyim.Keşke sökmeden önce beyininize özel diyafram seti alsaydınız içinde lpg beyninin her şeyi var sökmüşken hepsini değiştirirdiniz.Isı sensörü dediğiniz Hararet Müşürü olması gerek.Lpg beyini eski ama söylediğim gibi diyafram seti alsaydınız sıfır gibi olurdu.Bence beyin değişimine gerek yok dediğimi yaparsanız sizi baya götürür.O boru gaz kesiciden gelen lpg nin borusu taktıktan sonra oraya köpükleyip kaçak var mı yok mu kontrol edin.
Resimler sizde açılıyor mu?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
11 tanesi açılıyor.
Dostum benim araçta da yolda giderken kaz kesince aniden sönme oluyordu diyaframdan şüphelendim ve diyafram seti aldım bi söktüm içini aynı şekilde yağ küf içinde ve diyaframlar eğilmiş esnekliğini yitirmiş. 5 parçayıda değiştirdim güzelce ayarını yaptım şuan hiç sönme yapmıyor ve çalışmasıda rahatladı tek marş setin linki

https://www.lpgyedekparca.com/atiker-vr04-karburatorlu-diyafram
(05.01.2019, 06:47)La1end38 yazdı: [ -> ]Iyice temizlediysen sorun yok gibi ama arada araç sicakken ve çalışmıyorken alt tipasini açıp yağını boşaltman lazim seninki birikmiş resimdeki boruda depodan gelen gaz borusu ucu delik olacak sorun görünmüyor

Bundan sonra belirli periyotlarla o tipayi acip yagini boslatmam gerek onu anladim hocam.ve benim yag birimmemisti hocam katran olmustu taze yag dokuldu ama resimlerde gorunen tabaka gerçekten kotu durumdaydi.

(05.01.2019, 09:31)ozturk46 yazdı: [ -> ]Öncelikle elinize sağlık lpg beyni karbüratöre ne kadar yakın olursa o kadar performanslı olur ve daha çabuk ısınır uzak yere takarsanız olmaz bunu belirteyim.Keşke sökmeden önce beyininize özel diyafram seti alsaydınız içinde lpg beyninin her şeyi var sökmüşken hepsini değiştirirdiniz.Isı sensörü dediğiniz Hararet Müşürü olması gerek.Lpg beyini eski ama söylediğim gibi diyafram seti alsaydınız sıfır gibi olurdu.Bence beyin değişimine gerek yok dediğimi yaparsanız sizi baya götürür.O boru gaz kesiciden gelen lpg nin borusu taktıktan sonra oraya köpükleyip kaçak var mı yok mu kontrol edin.

Oncelikle tesekkurler hocam.beynin yerini degistirmedim hava yagisli zor taktim zaten beyni ellerim uyustu.ayrica memleketin durumu ortada evliyim ve 3 aydir is bulamiyorum esimin asgari ucreti ile gecinmeye calisirken diyafram seti alamadim.keske acmisken degistirebilseydim.ama benim icin sokmek takmak sorun değil seti alip tekrar degisim yapicam..

(05.01.2019, 12:58)Vehbi54 yazdı: [ -> ]Dostum benim araçta da yolda giderken kaz kesince aniden sönme oluyordu diyaframdan şüphelendim ve diyafram seti aldım bi söktüm içini aynı şekilde yağ küf içinde ve diyaframlar eğilmiş esnekliğini yitirmiş. 5 parçayıda değiştirdim güzelce ayarını yaptım şuan hiç sönme yapmıyor ve çalışmasıda rahatladı tek marş setin linki

https://www.lpgyedekparca.com/atiker-vr04-karburatorlu-diyafram

Bu aklimda hocam seti alip en kisa zamanda degisimini yapicam kismetse.

Beyni bugun itibariyle taktim izlenimlerimi paylasayim.beyni takarken sicak su giris hortumunun agzi yırtılmış takarken daha cok yirtildi gecici cozumde bulundum fakat degismem gerekecek.araci isittim gaz ayarini yaptim ve diver konularimda cozumunde zorlandigim rolanti ve stop etme sorunu kesinlikle duzeldi.cekis dusuklugu yasiyordum rampalarda ve o sorunda duzeldi.gaz kokusu vardi kaputu açınca artık oda yok..sanirim diyaframlar degistiginde cok daha mukemmel olacak.
Lpg beyin gaz girişi kaçak kontrolü yaptınız mı?
Sayfalar: 1 2 3